9 Ιουν 2014

Tέλος στη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας - Online οι υπηρεσίες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων

Δεν θα απαιτείται πλέον θεώρηση βιβλιάριων υγείας για τους ασφαλισμένους στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ασφαλιστική ικανότητα αφού πλέον θα λειτουργεί online σύστημα με τους παρόχους των υπηρεσιών.
Σε σχετική δήλωση ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Όπως είχαμε δεσμευθεί υπέγραψα την 1η Ιουνίου, την υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ». Με τη δημοσίευσή της, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους. Τελειώνουν οριστικά οι ουρές και η ταλαιπωρία των πολιτών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η καταλυτική αλλαγή που φέρνει η δημιουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», της σημαντικότερης μεταρρύθμισης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Και έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης».
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου