19 Μαΐ 2015

O Έλληνας που θέλει να κατακτήσει την ασφαλιστική αγορά των ΗΠΑ

Ο Kostas Cheliotis αναλαμβάνει το τιμόνι μιας νέας ασφαλιστικής εταιρείας και με έδρα τη Νέα Υόρκη στοχεύει να φέρει τα πάνω κάτω στην ασφαλιστική βιομηχανία.
Η ίδρυση μίας νέας ασφαλιστικής εταιρείας στην απόλυτα ανταγωνιστική και ανατρεπτική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αποτελεί είδηση. Όταν όμως στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ένας Έλληνας, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 750 εκατ. δολαρίων μόνο για το ξεκίνημα, τότε το θέμα αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Cheliotis1
Ο Kostas Cheliotis

Η Nassau Reinsurance Group είναι μία νέα οντότητα στο αμερικανικό ασφαλιστικό σύμπαν που στοχεύει να αναδιαμορφώσει τον ασφαλιστικό κλάδο, εισερχόμενη (δυναμικά στο χώρο των ασφαλίσεων (προϊόντων σταθερού εισοδήματος και των ασφαλίσεων ζωής), αντασφαλίσεων και διαχείρισης κεφαλαίων.
Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας είναι ο Kostas Cheliotis, ένας ελληνικής καταγωγής απόφοιτος νομικής, επενδυτής και στέλεχος εταιρειών της Wall Street, που έχει σκοπό να αναπτύξει τη Nassau και να την καταστήσει μακροπρόθεσμο ισχυρό παίκτη της αγοράς. “Θέλουμε να αναμορφώσουμε τον ασφαλιστικό κλάδο”, είναι το μότο της Εταιρείας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αμερικανικά μέσα, ο Cheliotis μαζί με ένα ακόμη νεαρό και ταλαντούχο στέλεχος των ασφαλειών και των επενδύσεων, τον Phillip Gas, αναλαμβάνουν να διοικήσουν το νέο αυτό οργανισμό στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά των ΗΠΑ.

Η Nassau έχει ήδη εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 750 εκατ. δολαρίων από το επενδυτικό fund Golden Gate Capital που εδρεύει στο San Francisco και διαθέτει «επενδυτική ισχύ» της τάξης των 12 δισ. δολαρίων.

Gass
Ο Phillip Gas

Τόσο ο Cheliotis, όσο και ο Gas διαθέτουν σημαντικά βιογραφικά με εμπειρία σε καίριες θέσεις σε εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείες, όπως η HRG Group και η Fidelity & Guaranty Life.
Στόχος της Nassau είναι να αποκτήσει και να λειτουργήσει «onshore» και «offshore» πλατφόρμες με μακροπρόθεσμα συμβόλαια που θα εστιάζουν κατά κύριο λόγο στους κλάδους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των προϊόντων σταθερού εισοδήματος.
Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Cheliotis, «με μεγάλη εμπειρία τόσο στη Wall Street όσο και ως επενδυτές – στελέχη ασφαλιστικών, αντασφαλιστικών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, πιστεύουμε ότι έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην απόκτηση και ανάπτυξη δραστηριοτήτων με μακροπρόθεσμη προοπτική».
Πρόκειται για ένα ακόμη deal που δείχνει ότι μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια (hedge funds, συνταξιοδοτικά ταμεία, private equity) στρέφουν ολοένα περισσότερο το βλέμμα στον ασφαλιστικό κλάδο τα τελευταία χρόνια.
Τα 750 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν τόσο για την εκκίνηση και αρχική ανάπτυξη της εταιρείας, όσο και για πιθανές μελλοντικές εξαγορές.
Ο Phillip Gass είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nassau, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Fidelity & Guaranty Life, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής HRG Group Inc. Ο Cheliotis ήταν διευθυντής και πρόεδρος της Επιτροπής Αποζημιώσεων της Fidelity & Guaranty και σύμβουλος της HRG Group.
Πριν την HRG ο Cheliotis ήταν senior associate της Mibank, Tweed, Hadley & McCloy στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Αποφοίτησε από το St. John’s University με bachelor, ενώ έλαβε J.D. από το New York Law School.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου