23 Μαΐ 2015

ΕΟΠΥΥ: Ραντεβού με γιατρό χωρίς τηλεφωνική χρέωση – Πώς και πότε θα λειτουργήσει το νέο σύστημα

Χωρίς τηλεφωνική χρέωση θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με γιατρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά από τις 15 Ιουνίου έως το τέλος του ίδιου μήνα και κανονικά από την 1η Ιουλίου.
Μέχρι τις 25 Μαΐου, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί και όλες οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας πρέπει να έχουν περάσει τα στοιχεία τους στο νέο σύστημα.
Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, το υπουργείο προβαίνει στην ανάπτυξη μιας ενιαίας πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού σε εθνικό επίπεδο.
Πρόκειται για ένα εθνικό σύστημα ραντεβού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ (τακτική και ολοήμερη λειτουργία), καθώς και ιδιώτες ιατρούς (συμβεβλημένους με τον Οργανισμό).
Μέσω του νέου συστήματος οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση.
Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να υφίσταται η δυνατότητα ραντεβού μέσω τηλεφώνου με χρέωση.
Για την υλοποίηση του έργου, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) αναπτύσσει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο.
Στην εν λόγω βάση θα καταχωρείται η διαθεσιμότητα των ιατρών ανά ειδικότητα για ραντεβού,θα κλείνονται τα ραντεβού και θα ενημερώνονται οι ιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Απογραφή

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΠΕΔΥ και οι συμβεβλημένοι γιατροί πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα απογραφής τους, μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΗΔΙΚΑ.   
Η συμπλήρωση των απογραφικών στοιχείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 25 Μαΐου.
(Πηγή: Iatronet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου