11 Μαΐ 2015

Εκτός ΕΟΠΥΥ οι γιατροί που δεν δέχονται ραντεβού, ενώ δεν έχουν εξαντλήσει το μηναίο πλαφόν

Προειδοποίηση στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έστειλε η διοίκηση του οργανισμού με αφορμή καταγγελίες για αρνήσεις σε ραντεβού με τους ασφαλισμένους ενώ δεν έχουν συμπληρώσει το μηνιαίο πλαφόν επισκέψεων.

Σε σχετική επιστολή του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των προσπαθειών του για καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, πραγματοποιεί καθημερινά έρευνα με ερωτηματολόγιο με σκοπό τον έλεγχο της ικανοποίησης των ασφαλισμένων του από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

Το 90% των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό αφορούν την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν των διακοσίων (200) επισκέψεων δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παρότι στο σύστημα των ραντεβού, στο οποίο και έχουν πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει διαθεσιμότητα.



Οι εξηγήσεις που μας απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί όταν ερωτήθηκαν σχετικά, κρίθηκαν από τον Οργανισμό ως μη επαρκείς καθότι η πλειοψηφία αυτών ισχυρίζεται «αδυναμία καταχώρησης των ραντεβού λόγω έλλειψης χρόνου» .

Κατόπιν των ανωτέρω θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας ενημερώσουμε ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί οφείλουν να καταχωρούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο σύστημα προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού από μη ορθή ενημέρωση του συστήματος, σε άλλη περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διακόψει την συνεργασία του μαζί τους.


(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου