17 Φεβ 2016

Έχεις ανασφάλιστο όχημα; Δες πως θα αποφύγεις το πρόστιμο!

Έχεις ανασφάλιστο όχημα; Αναζήτησε τα φθηνότερα ασφάλιστρα και απέφυγε το πρόστιμο!

Το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινάει με τα πρώτα ειδοποιητήρια στους ανασφάλιστους οδηγούς.

Οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα λάβουν ειδοποιητήρια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Όταν λάβει το ειδοποιητήριο ο οδηγός θα πρέπει και να πληρώσει το πρόστιμο των € 250 μέσα σε 8 μέρες αλλά και να ασφαλίσει το όχημά του. Θα βρεθεί παράλληλα με διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες. Αν τυχόν εμπλακεί σε ατύχημα η ποινή αφορά σε φυλάκιση από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Γι’αυτό μη χάνεις άλλο χρόνο, κάνε την έρευνα σου, και λάβε προσφορές για να επιλέξεις άμεσα αξιόπιστες ασφαλιστικές με οικονομικά πακέτα και δόσεις πληρωμής!

Γλίτωσε το πρόστιμο και πλήρωσε μήνα-μήνα τα ασφάλιστρα σου! Σου στοιχίζει λιγότερο!!


4 σχόλια:

  1. Το αυτοκίνητο του συζύγου μου είναι χαλασμένο εδώ και 3 χρόνια. Πληρώνουμε κανονικά και τέλη και ασφάλεια. Όμως πλέον δεν είναι εφικτό αυτό. Δεν θέλει να δώσει τις πινακίδες για δικούς του λόγους. Από την στιγμή που λήξη η ασφάλεια και δεν τον μετακινεί το αυτοκίνητο, υπάρχει περίπτωση να τον εντοπίσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εντοπίζεται καθώς πλέον γίνεται άμεσα η ηλεκτρονική διασταύρωση και μπορεί να διαπιστωθεί ανά πάσα στιγμή εάν ένα αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, είτε μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όσο και σε έναν τυπικό έλεγχο της τροχαίας. Η μόνη λύση είναι η (προσωρινή) κατάθεση πινακίδων.

      Η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση ανασφάλιστων οχημάτων πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, και αναμένεται σύντομα να επαναληφθεί:
      https://asfalistroulis.blogspot.gr/2017/06/eidopoihsh-entopismoy-anasfalistoy-oxhmatos-analytika-ti-anaferei-gia-toys-idiokthtes.html

      Διαγραφή
  2. Ο κατοχκά του αυτοκινήτου έχει πεθάνει, η ασφάλεια του ληγελ σε λιγες μέρες.Δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τα παιδιά του.Το όχημα είναι σε κλειστό γκαράζ.Δεν κυκλοφορεί.Πρεπει να ασφαλιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφόσον έχουν περάσει λίγοι μήνες από το θάνατο του κατόχου, το αυτοκίνητο πρέπει να συνεχίσει να ασφαλίζεται στο όνομα του, εαν κυκλοφορεί. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον είναι σε κλειστό γκαράζ, μπορεί να δηλωθεί σε ακινησία και να γίνει (προσωρινή) κατάθεση πινακίδων στη ΔΟΥ που ανήκε ο κάτοχος και να απαλλαγεί από την υποχρέωση ασφάλισης. Στη συνέχεια όταν γίνει αποδοχή κληρονομιάς, κάνετε άρση ακινησίας και γίνεται η μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα πρέπει και να το ασφαλίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή