19 Σεπ 2014

Δεκάδες υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι «φαντάσματα» σε ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Ενδεικτικό της ανοργανωσιάς και της ανευθυνότητας στα ασφαλιστικά ταμεία είναι το γεγονός ότι ενώ είχαν δεκάδες υπεραιωνόβιους συνταξιούχους …δεν έψαχναν να δουν πως προκύπτει τόσο υψηλό ποσοστό συνταξιούχων άνω των 100 χρόνων!

Έτσι επί χρόνια χορηγούσαν συντάξεις σε υπεραιωνόβιους ασφαλισμένους, που μόνο από την ημερομηνία γέννησής τους θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι δεν ζουν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπόθεση «αποκαλύφθηκε» το 2011 και αφορούσε ασφαλισμένους που είχαν γεννηθεί την πρώτη 10ετία του 20ού αιώνα. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστωμένα, βάσει δημοτολογίων ή αστυνομίας, οι συνταξιούχοι αυτοί είχαν πεθάνει, όμως τα Ταμεία εξακολουθούσαν να καταβάλλουν τη σύνταξη διότι κανείς δεν είχε δηλώσει σε αυτά το συμβάν. Οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης υποστήριζαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν χρειάζεται δήλωση διακοπής ή ακόμη και έλεγχος των υποθέσεων, από τη στιγμή που άλλη δημόσια υπηρεσία πιστοποιούσε τον θάνατο του δικαιούχου. Τελικά, οι συντάξεις κόπηκαν με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου απογραφής στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, ο έλεγχος έδειξε πως τουλάχιστον 327 συνταξιούχοι «φαντάσματα» λάμβαναν τη σύνταξη για τουλάχιστον 10 χρόνια.


(Πηγή: Asfalisinet.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου