17 Σεπ 2014

Ελεύθερο πρότζεκτ για την Credit Agricole Life

Με ανοικτό πρότζεκτ για το επόμενο διάστημα βρίσκεται η Credit Agricole Life (CAL) γεγονός που απορρέει από την αποδέσμευσή της από την έως και σήμερα κοινή –εκ των συνθηκών και όχι από επιλογή- κοινή πορεία της με τον όμιλο της ALPHA. Μπροστά στην πρόσκληση μιας νέας εκκίνησης στην ελληνική αγορά όλα τα σενάρια εξετάζονται σε συνδυασμό βέβαια με τη δυνατότητα συσπείρωσης δυνάμεων με ένα πάρτνερ του ελληνικού ή και διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Χωρίς εμπλοκές και ελεύθερη υποχρεώσεων η θυγατρική του Γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού, αναζητά προσανατολισμό για το επόμενο βήμα της με συνέπεια να βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο επιλογών καθοριστικών για την συνέχεια όχι μόνο για την εταιρική της παρουσία αλλά και γενικότερα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Θεωρείται –λένε αρμόδιες πηγές- δεδομένο πως η εταιρεία δε μπορεί να διακόψει τις σχέσεις της με την ελληνική αγορά αφού έχει ένα μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών συμβολαίων και εξυπηρετεί το πελατολόγιό της το οποίο δημιουργήθηκε από τότε που υφίστατο η Εμπορική Bank η οποία στη συνέχεια πέρασε στην Αlpha . Το πελατολόγιο αυτό είναι σημαντικό, και όπως λένε οι αρμόδιοι θα συνεχίσει να υποστηρίζεται καθώς η σχέση αυτή δεν συνδέεται με την παρουσία η όχι της Credit A.L. στα γκισέ της Alpha.
Βέβαια σε περίπτωση που συνάπτονταν συμφωνία μεταξύ Alpha και Credit τότε ο Όμιλος θα συνέχιζε να «φιλοξενεί» και να προωθεί τα προΪόντα bancssurance της Credit Agricole Life. Ωστόσο για προφανείς λόγους καθώς η Alpha έχει και την δική της ασφαλιστική φαρέτρα δεν συνάφθηκε συμφωνία οπότε και η Credit Agricole βρίσκεται πλέον με πεδίο ελεύθερων διαπραγματεύσεων με την αγορά χωρίς ηθικές υποχρεώσεις. Κατά τις πληροφορίες διατηρεί ζωντανή την παρουσία της στην αγορά και τελεί σε αναμονή νέων εξελίξεων που θα αποφασιστούν από την μητρική σε συνεργασία με την υφιστάμενη ελληνική θυγατρική την οποία στελεχώνουν περίπου 33 άτομα τα οποία αποτελούν τον πυρήνα για το αναμενόμενο επόμενο βήμα της εταιρείας.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου