24 Σεπ 2014

To Facebook αποκαλύπτει ασφαλιστική απάτη

26.500 δολάρια προσπάθησε να αποσπάσει από ασφαλιστική εταιρία μια γυναίκα από το Phoenix των ΗΠΑ δηλώνοντας πως έχασε τα δαχτυλίδια του γάμου της. Το ψέμα της όμως αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια του Facebook καθώς η ίδια είχε αναρτήσει φωτογραφία στην οποία φαινόταν να φοράει τα εν λόγω δαχτυλίδια.
Το Ιούνιο του 2013, η Maria Apodaca Simmons δήλωσε πως έχασε τα δαχτυλίδια της του γάμου της ενώ κολυμπούσε στον Ειρηνικό Ωκεανό λίγες μερές μετά το γάμο της. Αργότερα, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ζήτησε 14.000 δολάρια αποζημίωση για το δαχτυλίδι του συζύγου της ισχυριζόμενη πως χάθηκε ενώ αυτός κολυμπούσε κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Όμως η Simmons δεν έπεισε τον υπάλληλο της εταιρίας που της πήρε συνέντευξη για το συμβάν. Έτσι, κλήθηκε το τμήμα ερευνών ασφαλιστικών υποθέσεων της Αριζόνα για περαιτέρω έρευνα, το οποίο ανακάλυψε φωτογραφία στο Facebook με τη Simmons να φοράει τα ίδια δαχτυλίδια που ισχυριζόταν ότι έχασε. Τότε εκδόθηκε ένταλμα για έρευνα στην οικία του ζευγαριού, όπου βρέθηκαν τα δαχτυλίδια.
Η Simmons ισχυρίστηκε πως τα δαχτυλίδια ήταν αντίγραφα, ο κοσμηματοπώλης όμως αποκάλυψε στους ερευνητές ότι είχε φτιάξει μόνο ένα σετ.
Εν τέλει, η Simmons ομολόγησε την ενοχή της και στις δυο κατηγορίες για ασφαλιστική απάτη, και κλήθηκε να πληρώσει $26,953.60 στην ασφαλιστική εταιρία και $1,005.11 στο τμήμα ερευνών ασφαλιστικών υποθέσεων για τις δαπάνες της έρευνας.
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου