13 Μαρ 2015

30 εκατ. ευρώ χάνονται από τα ανασφάλιστα οχήματα

«Δίνουμε στο δημόσιο ταμείο 30 εκατ. ευρώ το χρόνο με μια απλή διασταύρωση στοιχείων και κανείς δεν τα παίρνει», δηλώνει στο IW ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κλάδος για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.
Όπως επισημαίνει, τα τελευταία χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία τόσο από την πλευρά της αγοράς, όσο και από την πολιτεία και με τη σωστή διασταύρωση των δεδομένων να προκύψουν τα ανασφάλιστα κυκλοφορούντα οχήματα στην αγορά.
Προσθέτει μάλιστα ότι, πλέον, εκκρεμεί το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, δίχως αυτό να γίνεται με αποτέλεσμα να χάνονται ετησίως περί τα 30 εκατ. ευρώ, σε μια περίοδο κατά την οποία η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, αναζητεί -απεγνωσμένα- έσοδα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της χώρας.
Πάντως η Ένωση φαίνεται πως δεν το… βάζει κάτω. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες εκπρόσωποί της θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να τον «πείσουν» το όλο θέμα να λάβει αίσιο τέλος.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου