3 Μαρ 2015

Τι θα συμβεί με όσες ασφαλιστικές δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στο Solvency II

Στενεύουν τα περιθώρια που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που θέτει η Solvency II σε κεφάλαια και φερεγγυότητα από το 2016.Τόσο από εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς όσο και από την πλευρά τις εποπτικής αρχής, την Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζεται αισιοδοξία ότι στην πλειοψηφία τους οι εταιρίες θα τα καταφέρουν να πιάσουν τους στόχους.

Ωστόσο μπορεί να υπάρξουν και εταιρίες που αν δεν μπορέσουν να αντλήσουν κεφάλαια να βρεθούν εκτός στόχου.


Για τις εταιρίες αυτές και σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα και σε σχετική αναφορά του στην συνέλευση των ασφαλιστικών εταιριών υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, για να μην οδηγηθούν στα λουκέτο.


Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η Εποπτική Αρχή ενθαρρύνει την αγορά και τις εταιρίες που δυσκολεύονται να πιάσουν τα κριτήρια να ακολουθήσουν πολιτική συνενώσεων ή ειδικεύσεων σε συγκεκριμένα ασφαλιστικά προϊόντα ή να μεταβιβάσουν τα χαρτοφυλάκια τους.


Επίσης σύμφωνα με τους νέους εποπτικούς κανόνες και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από ενδεχόμενα λουκέτα, οι εποπτικές αρχές θα μπορούν να διορίσουν διαχειριστές για εξυγίανση ή ομαλή εκκαθάριση, ώστε να μην δημιουργηθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος με τα αιφνιδιαστικά λουκέτα.


(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου