4 Αυγ 2017

Capital Controls: Δυνατότητα εφάπαξ ανάληψης 1.800 ευρώ το μήνα

Νέα χαλάρωση των capital controls φέρνει η απόφαση για όριο ανάληψης 1.800 ευρώ, με δυνατότητα εφάπαξ ανάληψης όλου του ποσού μέσα στο μήνα.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, από την 1η Σεπτεμβρίου 
το όριο ανάληψης μετρητών διαμορφώνεται στα 1.800 ευρώ από κάθε τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ακόμη και εφάπαξ ανάληψης ολόκληρου του ποσού μέσα στο μήνα. Για παράδειγμα, αν μέσα ένα ημερολογιακό μήνα κάποιος δεν έχει κάνει ανάληψη καμία ημέρα ή εβδομάδα, μπορεί να κάνει ανάληψη σωρευτικά μέσα στο μήνα χωρίς άλλο περιορισμό μέχρι και του ποσού των χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800€). 

Μέχρι σήμερα, εκείνο που ισχύει είναι η δυνατότητα ανάληψης ποσών μέχρι 840 ευρώ ανά 14 ημέρες από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, δηλαδή 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες. Εκείνο που αλλάζει ουσιαστικά από την 1η Σεπτεμβρίου, είναι η δυνατότητα πλέον από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, να γίνεται ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα.

Επίσης, για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως νομικό πρόσωπο και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, προβλέπεται η δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη άλλου τραπεζικού λογαριασμού στον όποιο είναι δικαιούχοι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου