28 Αυγ 2017

INTERAMERICAN: Κέρδη εξαμήνου 223 εκατ. ευρώ για την μητρική ACHMEA

Η ACHMEA, στην οποία ανήκει η INTERAMERICAN, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους, κατά το οποίο παρουσιάζει βελτίωση θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών. 

Συγκεκριμένα, ο ολλανδικών συμφερόντων όμιλος παρουσιάζει λειτουργικό αποτέλεσμα 223 εκατ. ευρώ, με το καθαρό αποτέλεσμα μετά τους φόρους να φθάνει στα 171 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία οφείλεται, κυρίως, στα σταθερά αποτελέσματα των γενικών ασφαλίσεων (105 εκατ.) παρά τις υψηλότερες αποζημιώσεις και των ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής (102 εκατ.) στις Κάτω Χώρες. Είναι σημαντικό ότι και στον κλάδο υγείας επετεύχθησαν αποτελέσματα ισορροπημένα, ενώ ακόμη:
  • Ο δείκτης φερεγγυότητας (Solvency II, δείκτης μερικού εσωτερικού μοντέλου) βελτιώθηκε σε 185% από 181% κατά το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο,
  • Σημειώθηκε διαρθρωτική μείωση κόστους, ύψους 8% σε επίπεδο ομίλου,
  • Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες στην οργάνωση εξυπηρέτησης του κλάδου συντάξεων και ζωής,
  • Συνεχίστηκαν οι υψηλές επενδύσεις στις διαδικτυακές και καινοτόμους υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Όπως επισημαίνει ο Willem van Duin, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ενισχύεται η πεποίθηση ότι η ACHMEA βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της, που είναι η περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, η βελτίωση των αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης. Κατέχοντας ηγετική θέση στις υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου δίνουν τον τόνο, υλοποιώντας την αρχή να παρέχουν στον ασφαλιστικό κλάδο αυτά που χρειάζεται η αγορά, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην καινοτομία.

Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ACHMEA κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, φθάνοντας συνολικά τα 16,947 δισ. ευρώ, με αύξηση του χαρτοφυλακίου πελατών στις γενικές ασφαλίσεις και στον κλάδο υγείας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ACHMEA αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 117 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των καθαρών κερδών, φθάνοντας στα 9,899 δισ. ευρώ.

Διεθνώς, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα από την δραστηριοποίηση στην Τουρκία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα με την INTERAMERICAN, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, έφθασαν τα 615 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας για τη χρήση του διαδικτύου οδήγησε, κυρίως, σε αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων στις θυγατρικές εκτός Κάτω Χωρών, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν σταθερά, παρά τις συνεχιζόμενες επενδυτικές δαπάνες. 

Η ACHMEA συνεχίζει να επενδύει σε χώρες στις οποίες μπορεί να επιτύχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κερδοφόρο ανάπτυξη του μεριδίου της στις τοπικές αγορές, με επικέντρωση στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου