2 Αυγ 2017

Ημερίδα Eurolife ERB: Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Αποφάσεις

Η Eurolife ERB πραγματοποίησε την 1η Ανοικτή Ημερίδα εκπαίδευσης συνεργατών της, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνεχίζοντας την υλοποίηση του 6ου ετήσιου προγράμματος «Advanced Program in Management for Insurance Executives». Η ημερίδα διεξήχθη στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου, με συμμετοχή 80 συνεργατών και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής.

Η ημερίδα αφορούσε το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα: «Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Αποφάσεις» με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Αργυρού, Αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικών (Reader in Economics) του Πανεπιστημίου του Cardiff και Διευθυντή του Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, ενώ στην Ημερίδα παρευρέθηκε και ο κ. Δημήτριος Γεωργακέλλος, Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος.


Στόχος της ημερίδας, ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη διαχρονική εξέλιξη των ιδιωτικών καταθέσεων, των αγορών κρατικών ομολόγων και της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη μέσα από την παρουσίαση οικονομετρικών ευρημάτων αλλά και την ερμηνεία αποτελεσμάτων.

Κατά τη διάρκεια του 1ου μέρους της Ημερίδας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η νομισματική πολιτική στις αγορές κρατικών ομολόγων: OMT και QE, ενώ παρουσιάστηκαν υποδείγματα τιμολόγησης κρατικών ομολόγων προ και μετά κρίσης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα συμπεράσματα για επενδυτικές αποφάσεις, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δημοσιονομική/ διαρθρωτική πολιτική.

Στο 2ο μέρος ο κ. Αργυρού εστίασε στις Οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα αλλά και στα διδάγματα από την Ευρωπαϊκή κρίση δημοσίου χρέους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Απασχόληση, Παραγωγικότητα, Ανταγωνιστικότητα.

Αναφορικά με την ημερίδα, ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της Eurolife ERB, κ. Νίκος Δελένδας τόνισε «Η Eurolife ERB δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, ως επένδυση για το μέλλον των συνεργατών της, καθώς λειτουργούν και ως πρεσβευτές των αξιών της. Με δεδομένη την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία του Ομίλου με το πρόγραμμα “Advanced Program in Management for Insurance Executives”, που υλοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για τον αρτιότερο σχεδιασμό και λειτουργία του προγράμματος. Άλλωστε, για όλους εμάς στη Eurolife ERB η χάραξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής αποτελεί συνάμα την ουσία της δράσης μας, καθώς, βασική προτεραιότητα μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών μας για τους ίδιους τους πελάτες μας».


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου