7 Αυγ 2017

INTERAMERICAN: 8 εκατ. ευρώ αποζημίωση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας

Ανακουφιστική για τους καλλιεργητές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ήταν η αποζημίωση που κατέβαλε πρόσφατα η INTERAMERICAN, ύψους 8 εκατ. ευρώ, για τη ζημιά που υπέστη από πυρκαγιά ο ασφαλισμένος συνεταιριστικός οργανισμός. 

Η ζημιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου "Εσπερίδες", πέρυσι (31 Αυγούστου) στα Λειβάδια Άργους, ήταν εκτεταμένη, τόσο στο κτηριακό συγκρότημα όσο και στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και τις αποθηκευμένες ύλες. Η INTERAMERICAN, μετά την ολοκλήρωση της εμπεριστατωμένης έρευνας, της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης και τον έλεγχο των στοιχείων που υπέβαλε η πληγείσα εταιρεία, έκλεισε με αποτίμηση της ζημιάς την υπόθεση τον περασμένο Μάιο.
Με ανακοίνωσή της, η ΕΑΣ Αργολίδας - ΡΕΑ ευχαριστεί δημοσίως την INTERAMERICAN για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα υψηλής ασφαλιστικής ευθύνης που επέδειξαν τα αρμόδια στελέχη της κατά τη διαχείριση της ζημιάς και τις διαπραγματεύσεις, δεδομένου ότι η αποζημίωση εξασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και τη συνέχεια της λειτουργίας της επιχείρησης, με επαναπρόσληψη του συνόλου, σχεδόν, του προσωπικού της. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο συνεταιριστικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1938, συγκεντρώνει τη συμμετοχή 421 συνεταιριστών, με μεγάλη παραγωγή καταναλωτικών αγαθών σε χυμούς και αναψυκτικά, καθώς και βιομηχανικών ειδών -συμπυκνωμάτων εσπεριδοειδών- τα οποία διατίθενται στην εγχώρια αγορά και διεθνώς.

Από την πλευρά της, η INTERAMERICAN συνεχίζει να προτάσσει, στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής προσέγγισης των περιστατικών ζημιών, την ολοκληρωμένη και διαφανή υποστήριξη των ασφαλισμένων της, με έμφαση στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ασφαλιστική προστασία των συνεταιριστικών ενδιαφερόντων. Ενδεικτικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 η εταιρεία έχει καταβάλει 40,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις συμβολαίων κατά ζημιών σε 28.798 περιπτώσεις, επί συνόλου καταβεβλημένων αποζημιώσεων εξαμήνου της τάξεως των 113,8 εκατ. ευρώ και διαχείρισης 178.609 περιστατικών.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου