16 Σεπ 2016

Σάλος με πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτου στην Κοζάνη

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν αρκετό καιρό για την ύπαρξη πλαστών ασφαλιστηρίων αυτοκινήτου στην Κοζάνη, φαίνεται ότι επαληθεύονται, μετά από καταγγελία που έγινε στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία συνολικά ασφαλιστικά γραφεία βρίσκονται στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών, για εμπλοκή τους σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών ασφαλιστηρίων αυτοκινήτου στο νομό Κοζάνης. Συγκεκριμένα, τα δύο από αυτά βρίσκονται στην πόλη της Κοζάνης, και ένα στην περιοχή των Σερβίων. Με βάση την καταγγελία, τουλάχιστον το ένα από αυτά φαίνεται να προχωρούσε στην έκδοση πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτων, εν αγνοία των πελατών του, δελεάζοντάς τους με την πολύ χαμηλότερη τιμή στα ασφάλιστρα.

Ωστόσο, παρά τις υπόνοιες πως τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορούσαν μαϊμού ασφαλιστήρια αυτοκινήτων στην περιοχή, κανείς από τους πελάτες που είχε εξαπατηθεί δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Οι εμπλεκόμενοι, όλο αυτό το διάστημα, φρόντιζαν όταν προέκυπτε περιστατικό είτε αποζημίωσης για επισκευή οχήματος μετά από τροχαίο (όπου εκεί ο ιδιοκτήτης διαπίστωνε ότι ήταν ανασφάλιστος), είτε προστίμου από την Τροχαία, να καταβάλουν οι ίδιοι τα χρήματα για λογαριασμό του πελάτη και έτσι να αποφεύγουν την όποια καταγγελία.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Δημήτρης Ακουμιανάκης, πρόεδρος Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε ότι: "στο παρελθόν είχε συζητηθεί το θέμα, αλλά επειδή δεν είχε γίνει κάποια επίσημη καταγγελία, δεν μπορούσαμε ως σωματείο να κινήσουμε διαδικασίες. Η υπόθεση φαίνεται ότι αφορά 2-3 συναδέλφους που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι τέτοια περιστατικά πλήττουν το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και τους επαγγελματίες του κλάδου σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουμε έντονο ανταγωνισμό τόσο από τα τραπεζικά δίκτυα όσο και από τις απευθείας ασφαλίσεις".

Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών εξάλλου, υπάρχει διαθέσιμη online εφαρμογή ώστε κάθε ιδιοκτήτης οχήματος να ελέγχει ανά πάσα στιγμή αν το αυτοκίνητό του είναι ασφαλισμένο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου