17 Οκτ 2014

Υφυπουργός αφήνει «φέσι» 5.500 ευρώ στο ασφαλιστικό του ταμείο και ζητά να ασφαλιστεί ως άνεργος

Υφυπουργός αφήνει «φέσι» 5.500 ευρώ στο ασφαλιστικό του ταμείο και ζητά να ασφαλιστεί ως άνεργος με 43 ευρώ το μήνα. Όταν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν έχουν ασφάλιση υγείας και απειλούνται με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις και η κυβέρνηση προτείνει ρυθμίσεις 70-100 δόσεων, όταν μόνο τα τρέχοντα ασφάλιστρα είναι στα 300 ευρώ το μήνα.

Η είδηση κυκλοφορεί σε πολλά blogs με βασική πηγή greektv-com.blogspot.gr (κλικ εδώ να την διαβάσετε) και φέρεται να αφορά τον υφυπουργό και βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλο.

Να εξηγήσουμε ότι το θέμα αφορά τον ΕΔΟΕΑΠ που ο υφυπουργός είναι ασφαλισμένος ως δημοσιογράφος. Είναι ταμείο αυτοδιοικούμενο με κοινωνικό πόρο (αγγελιόσημο) για επικουρική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων.

Σύμφωνα με την είδηση ο υφυπουργός είναι αυτασφαλισμένος πλέον στον ΕΔΟΕΑΠ καθότι είναι από το 2008 βουλευτής. Από τότε έχει οφειλές 5.500 ευρώ.

Τώρα στον αντίποδα του ΟΑΕΕ χρέη για την περίοδο της κρίσης αναγνωρίζονται από το 2011 και μετά ! Τα ασφάλιστρα ετησίως στον ΟΑΕΕ κυμαίνονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο 4.000 ευρώ ετησίως! Δηλαδή όσα τα ασφάλιστρα του βουλευτή για εδώ και μια 6ετία στον ΕΔΟΕΑΠ !

Ο υφυπουργός και βουλευτής σύμφωνα πάντα με την είδηση ζητά να τα αποπληρώσει σε 48 δόσεις ! Δηλαδή τα 5.500 θα τα αποπληρώσει με 120 ευρώ τον μήνα.

Στον αντίποδα του ΟΑΕΕ ο ασφαλισμένος που χρωστά χρεώνεται με «τοκογλυφικά» επιτόκια και για να κάνει μία ρύθμιση για αντίστοιχο χρέος, που θα είχε πάει στα 7000 ευρώ, θέλει 200 ευρώ το μήνα, συν 300 ευρώ για τα τρέχοντα , σύνολο 500.

Και βέβαια δεν τελειώνει εδώ το «δράμα» του υφυπουργού .

Σύμφωνα πάντα με την είδηση, μαζί με την ρύθμιση της οφειλής ζητά να τεθεί σε κλάση αυτασφάλισης που αναγνωρίζει το ταμείο για ανέργους, με 43 ευρώ το μήνα.

Τι θα έχει ο υφυπουργός με τα 43 ευρώ το μήνα ! Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .
Στον αντίποδα ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ αν δεν ρυθμίσει δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα πρέπει να πληρώνει και τα τρέχοντα ασφάλιστρα 300 ευρώ το μήνα. Επιπλέον σύμφωνα με την είδηση ο υφυπουργός και το διάστημα που χρωστούσε έκανε χρήση των υπηρεσιών του ταμείου.
Ποια η οικονομική διαφορά με τον υφυπουργό και τον ασφαλισμένο το ΟΑΕΕ.
Ο πρώτος ως βουλευτής και υφυπουργός έχει ένα ανεκτό μισθό μηνιαίος, ο δεύτερος μπορεί να κάνει και μέρες ή μήνες να δει το χρώμα του χρήματος !

Γενικό συμπέρασμα 
: Στην Ελλάδα το ασφαλιστικό σύστημα είναι δομημένο σε σύστημα της γνωστής «ποδοσφαιρικής παράγκας». Δηλαδή εμείς να έχουμε ασφάλιση και όλοι οι άλλοι να κόψουν το κεφάλι τους να βρουν χρήματα για να είναι ασφαλισμένοι…

Πάντως και για τον ΟΑΕΕ υπάρχει λύσει . Να γίνει ΕΔΟΕΑΠ ! Να μία καλή ιδέα προς τους φορείς των ελευθεροεπαγγελματιών.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου