7 Οκτ 2014

Ασφάλιση αυτοκινήτου με … χιλιομέτρηση

Την είσοδο τους στην ασφαλιστική αγορά προετοιμάζουν πολλοί πάροχοι και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν κλάδο, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς και προσφέρει υπηρεσίες απαραίτητες για τον καταναλωτή.
Πρόσφατα η εταιρεία Metromile, start-up με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, σχεδίασε μία συσκευή η οποία καταγράφει τα χιλιόμετρα που κάνει ο οδηγός και με βάση αυτό το στοιχείο ειδική εφαρμογή υπολογίζει τα ασφάλιστρα που πρέπει να καταβάλλει ο κάτοχος του οχήματος. Η εταιρεία βέβαια παρέχει και τη δυνατότητα στους πελάτες της να ασφαλιστούν μέσω της National General Insurance.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη χιλιομέτρηση η συσκευή δεν αξιολογεί τη συμπεριφορά του οδηγού και σύμφωνα με την εταιρεία υπολογίζεται ότι εξοικονομεί για τους οδηγούς περίπου 500 δολάρια το χρόνο.
Τη συσκευή Metronome η εταιρεία παρέχει δωρεάν σε όλους τους οδηγούς, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει ασφάλιση μέσω της Metromile.
Ωστόσο, στο τέλος κάθε μήνα οι χρήστες ενημερώνονται για το πόσο μικρότερο κόστος θα είχε η ασφάλιση τους αν τους κάλυπτε η Metromile.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου