3 Οκτ 2014

Πλήττει τις ελληνικές επιχειρήσεις το κυβερνοέγκλημα

Τις ελληνικές επιχειρήσεις πλήττει το κυβερνοεγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες ανησυχούν πλέον για το πως θα προστατεύσουν τα συστήματα και τα δεδομένα των πελατών τους από διαδικτυακές επιθέσεις.
Αρκετά στελέχη εταιρειών – και ειδικά αυτών που έχουν μεγάλους όγκους δεδομένων- καταφεύγουν σε εξειδικευμένες εταιρείες ασφάλειας πληροφοριών και ασφαλιστικές εταιρείες για να ενισχύσουν τις άμυνες τους και πιθανά «κενά» στα δίκτυα προστασίας, αναζητώντας φόρμουλες για να αντιμετωπίσουν κλοπές δεδομένων πελατών. Σημαντικό ζήτημα για τις επιχειρήσεις είναι και η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας τους αλλά και της προστασίας της φήμης τους και της αξιοπιστίας τους προς το καταναλωτικό κονό.
Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνει και έρευνα της PwC που έγινε διεθνώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2014 οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 48%. Υπολογίζεται ότι καθημερινά καταγράφονται περίπου 177.000 επιθέσεις hackers και 42,8 εκατ. επιθέσεις σε όλο τον κόσμο ετησίως.

Στο στόχαστρο των διαδικτυακών εγκληματιών βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι μεγάλοι όμιλοι, καθώς οργανισμοί με έσοδα πάνω από 1 δις είχαν αυξημένα περιστατικά επιθέσεων κατά 44%, ενώ επιχειρήσεις με έσοδα 100 εκατ. κατέγραψαν μείωση 5% στις επιθέσεις που ανίχνευσαν το 2014 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων πάντως σε διεθνές επίπεδο υπολογίζεται ότι φτάνει τα 2,7 δις και είναι αυξημένο κατά 34% σε σχέση με πέρυσι.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου