10 Οκτ 2014

Ασφαλιστικές απάτες έστηνε πωλητής πολυτελών αυτοκινήτων

Το ποσό των 130.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει πωλητής αυτοκινήτων από το New Jersey από «παράνομες» αποζημιώσεις ασφαλιστικών εταιρειών. Ο 58χρονος Steven Shore, πωλητής αυτοκινήτων ομολόγησε ότι δήλωνε πολυτελή αμάξια ως κλεμμένα, ενώ τα μεταπουλούσε στην Κίνα. Ο συλληφθείς διέπραξε την πρώτη του απάτη με μια Porsche Cayenne την οποία δήλωσε ως κλεμμένη ένα μήνα μετά την αγορά της, ζημιώνοντας κατά 70.000 δολάρια την εταιρεία Mutual Insurance Company, η οποία είχε ασφαλίσει το όχημα.
Στη δεύτερη απάτη του ο Shore ισχυρίστηκε ότι πούλησε σε ένα γνωστό του μία Porsche, η οποία επίσης δηλώθηκε ως κλεμμένη. Ωστόσο στην έρευνα που έκαναν οι αρχές διαπίστωσαν ότι το αμάξι δεν είχε πουληθεί ποτέ. Η ασφαλιστική που είχε αναλάβει την κάλυψη, η Travelers Insurance, εντόπισε ύποπτα στοιχεία και παρέπεμψε την υπόθεση στον Εισαγγελέα Απάτης Ασφαλίσεων, ο οποίος ερεύνησε το παρελθόν του Shore.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του εισαγγελέα ασφαλιστικής απάτης τα αυτοκίνητα είναι πιθανό να πουλήθηκαν στην Κίνα ακόμα και σε τιμή τριπλάσια από ότι στις ΗΠΑ.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου