13 Οκτ 2014

Καναπέδες, βιβλιοθήκες, φωτιστικά… Τώρα και ασφάλειες ΙΚΕΑ!

Ο σουηδικός κολοσσός ΙΚΕΑ κάνει δυναμική είσοδο και στην ασφαλιστική αγορά εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, λανσάροντας δοκιμαστικά και σε επιλεγμένα καταστήματα μια σειρά ασφαλιστικών προϊόντων, σύμφωνα με πληροφορίες του Dow Jones Newswires.

Ήδη την 1η Οκτωβρίου η εταιρεία άρχισε να πουλά ασφάλειες παιδιού και εγκυμοσύνης, με την επωνυμία«Omifall», σε ορισμένα από τα καταστήματά της στη Σουηδία, τις επόμενες εβδομάδες όμως αναμένεται να επεκταθεί και στις ασφάλειες σπιτιού.
Το αρχικό πλάνο προβλέπει ότι η εταιρεία θα απευθυνθεί στα 2,5 εκατομμύρια μέλη του κλαμπ της στη Σουηδία, ενώ σε μετέπειτα στάδιο μπορεί να προσφέρει τα ασφαλιστικά προϊόντα της και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλαμπ της ΙΚΕΑ παγκοσμίως αριθμεί 59 εκατομμύρια μέλη!
Η εταιρεία, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που τη θέλουν να λανσάρει κι άλλα είδη ασφαλειών, πέρα από παιδιού και εγκυμοσύνης.
Υπεύθυνη για τα ασφαλιστικά προϊόντα της ΙΚΕΑ είναι η πρώην θυγατρική της με την επωνυμία Ikano Group, η οποία ανήκει στους τρεις γιους του 88χρονου ιδρυτή Ingvar Kamprad.
Μέχρι σήμερα η ΙΚΕΑ επικεντρωνόταν στα γνωστά έπιπλα και κρατούσε αποστάσεις από τα ασφαλιστικά προϊόντα της Ikano. «Είναι η πρώτη φορά που ο μπαμπάς αφήνει κανονικά την εταιρεία των γιων του να μπει στα ΙΚΕΑ» είπε πηγή του περιβάλλοντός τους και σημείωσε ότι προετοιμάζεται μια αλλαγή φρουράς, καθώς οι αδερφοί Κamprad παίζουν όλο και πιο ενεργό ρόλο εντός της εταιρείας του πατέρα τους.

Ο Peter, o Mathias και ο Jonas Kamprad κρατούσαν γενικά χαμηλό προφίλ, καθώς ο Kamprad ο πρεσβύτερος κρατούσε τα ηνία της αυτοκρατορίας. Το 2013, ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μεγιστάνας των επίπλων θα αποχωρούσε από το διοικητικό συμβούλιο της Inter IKEA Holding και θα αναλάμβανε τη θέση του προέδρου ο γιος του ο Mathias.
H δαιδαλώδης ιδιοκτησιακή δομή της εταιρείας δεν επιτρέπει στους απέξω να ξεχωρίσουν εύκολα πού τελειώνει η μια της μονάδα και πού αρχίζει η άλλη. Ο δε Ιngvar Kamprad έχει δώσει λίγες συνεντεύξεις και οι γιοι του καμία (!) – πέρα από μια εμφάνισή τους στο περιοδικό των υπαλλήλων της ΙΚΕΑ.
Η εταιρεία έχει αξιοποιήσει και παλαιότερα τη μεγάλη βάση πελατών της για να επεκταθεί σε τομείς πέρα από την επίπλωση και τη διακόσμηση σπιτιού. Το 2012, π.χ., άρχισε να πουλά τηλεοράσεις και ηχεία στη Σουηδία, για να συνεχίσει αργότερα και στο εξωτερικό.

Η ΙΚΕΑ έχει εξελιχθεί επίσης σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης συσκευών κουζίνας στον κόσμο, όπως φούρνων και πλυντηρίων πιάτων που κατασκευάζονται από την Electrolux και τη Whirlpool.
Αν οι αδερφοί Kamprad αποδειχθούν το ίδιο… σκληρά καρύδια με τον πατέρα τους, ο σουηδικός κολοσσός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανατρέψει τις ισορροπίες και στην ασφαλιστική αγορά.
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου