24 Ιουν 2016

Αποζημιώσεις 10,3 δισ. θα πληρώσει η Volkswagen για το "Dieselgate"

Αποζημιώσεις 10,3 δισ. ετοιμάζεται να πληρώσει η ασφαλιστική βιομηχανία Volkswagen για να διευθετήσει τις αξιώσεις μετά το σκάνδαλο για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία την οποία θα ανακοινώσει μέσα στο επόμενο διάστημα η διοίκηση του ομίλου θα περιλαμβάνει πρόταση για την επαναγορά περίπου 500.000 ρυπογόνων οχημάτων στις ΗΠΑ και την δωρεά δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέδια πράσινης ενέργειας.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, λόγω και των νομικών διαδικασιών, η ίδια πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η μέση αποζημίωση ιδιοκτητών ήταν περίπου $ 5.000 και πως μπορεί να προκύψουν και πρόσθετες δαπάνες που θα ανεβάσουν το συνολικό ποσό της διευθέτησης.

Η εν λόγω συμφωνία δεν περιλαμβάνει τις διεκδικήσεις των μετόχων και αναμένεται να είναι αρκετά περίπλοκη διαδικασία όσον αφορά τον υπολογισμό της αξίας των οχημάτων. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε διάστημα δύο ετών εάν τελικά θα πουλήσουν το αυτοκίνητό τους.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου