16 Ιουν 2016

INTERAMERICAN: Υποστηρίζει το πρόγραμμα διατροφής μαθητών του Ινστιτούτου PROLEPSIS

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της με το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «PROLEPSIS», υποστήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» για μαθητές νηπιαγωγείων και σχολείων που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ήταν ανάδοχος διατροφής νηπιαγωγείου της περιοχής Αγίας Βαρβάρας Κορυδαλλού, το οποίο είχε φέτος μαθητικό δυναμικό 45 νηπίων. Με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μεγάλου δωρητή του προγράμματος, εξ αφορμής της χορηγίας της INTERAMERICAN διατέθηκαν επιπλέον 6.250 γεύματα σε άλλο σχολείο, εντεταγμένο στο πρόγραμμα για το ίδιο σχολικό έτος (2015-2016).

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN στήριξε έμπρακτα και τη σχετική εκστρατεία «ένα sms για τους μαθητές». Η εταιρεία προώθησε το μήνυμα της συνδρομής με sms στο ανθρώπινο δυναμικό της και τους συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων και από αυτή την ενέργεια εξασφαλίστηκαν 160 επιπλέον γεύματα.

Το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» υλοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων εκπαιδευτηρίων ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Στόχο του προγράμματος αποτελεί η παροχή, καθημερινά, σε όλους τους μαθητές των σχολείων που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό ενός υγιεινού μικρογεύματος, καθώς επίσης η ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους για την υγιεινή διατροφή, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης σωστών διατροφικών συνηθειών από τις μικρές ηλικίες.

Κατά τη σχολική περίοδο 2015-2016, το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» υλοποιήθηκε σε 247 σχολεία με 20.528 μαθητές, σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδος και των νομών Έβρου, Ημαθίας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Ροδόπης. Από το 2012 έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει εισαχθεί σε 23 νομούς της χώρας, με παροχή περισσοτέρων από 11.500.000 γευμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου