15 Ιουν 2016

Insurance Europe: Ποιος θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του αυτοκινήτου σας;

Οι οδηγοί πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος θα έχει πρόσβαση σε στοιχεία του οχήματός τους και για ποιους σκοπούς.

Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να μοιράζονται τα δεδομένα από το όχημά τους με τον πάροχο υπηρεσιών που επέλεξαν, χωρίς περιττούς περιορισμούς, σύμφωνα με μια εσωτερική ενημέρωση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Insurance Europe, την European insurance και το reinsurance federation.

Η ανάγκη να εξασφαλιστεί μια ενιαία, ασφαλής και ανοικτής πρόσβασης πλατφόρμα για τις μελλοντικές εφαρμογές του οχήματος ή των υπηρεσιών, έχει ήδη αναγνωριστεί από τον κανονισμό eCall της ΕΕ που εγκρίθηκε το 2015.

Οι οδηγοί που συναινούν να μοιραστούν τα δεδομένα του οχήματος τους με τους ασφαλιστές θα είναι σε θέση να απολαύσουν μια σειρά από οφέλη με βάση τα ασφαλιστικά προϊόντα αλλά και τις tailor-made πολιτικές.

Θα επιτρέψει επίσης στους ασφαλιστές να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα νέων υπηρεσιών, πέρα ​​από το σημερινό πεδίο εφαρμογής τους, όπως η καθοδήγηση του οδηγού, οδικό περιστατικό ή / και κοινοποίηση της κλοπής και ανάκτησης των οχημάτων, πληροφορίες για την κυκλοφορία και location-based services, (π.χ. να κατευθύνουν τον οδηγό στο πλησιέστερο ξενοδοχείο ή γκαράζ).

Ο Nicolas Jeanmart, επικεφαλής των προσωπικών ασφαλίσεων, τομέας ασφαλειών γενικού κλάδου και μακροοικονομίας της Insurance Europe, δήλωσε: «Για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί θα αποκτήσουν το μέγιστο όφελος από την διαχείριση των δεδομένων του οχήματος τους, πρέπει να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για την ασφαλή, δίκαιη και ίση πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα από όλους τους παρόχους υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, αυτό απαιτεί οι πολιτικές της ΕΕ να διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί θα αποφασίζουν ποιος θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος τους και για ποιους σκοπούς. «

Κοιτάζοντας στο μέλλον, η πρόσβαση σε δεδομένα του οχήματος θα είναι επίσης απαραίτητη για εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οχήματα – χωρίς οδηγούς αυτοκινήτων – προκειμένου να κατανοήσουν οι ασφαλιστές τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν, και να ετοιμάσουν πολιτικές προσαρμοσμένες κατάλληλα διασφαλίζοντας ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμη κάλυψη παράλληλα με την εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας.

Ο κ. Jeanmart πρόσθεσε: «Η αύξηση της αυτοματοποίησης των οχημάτων παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Ανεξάρτητα από το μελλοντικό επίπεδο της αυτοματοποίησης των αυτοκινήτων, η ασφάλιση θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή ουσιαστικής προστασίας στα θύματα των ατυχημάτων που σχετίζονται με αυτοματοποιημένα οχήματα».

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου