29 Ιουν 2016

AXA: Στηρίζει την έρευνα για την πρόληψη φυσικών καταστροφών


Η ΑΧΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να ενισχύει την πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα, εστιάζει στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, χορηγώντας το 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικών Καταστροφών και Υποδομών (ICONHIC). Στόχος της Εταιρείας είναι να υποστηρίξει ενεργά τη διάχυση της γνώσης μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της πρόληψης.

To ICONHIC προσβλέπει σε μία - για πρώτη φορά διεθνή - συνύπαρξη ειδικοτήτων (ατόμων και φορέων) σχετικών με όλες τις φυσικές καταστροφές (σεισμός, πλημμύρα-τσουνάμι, κατολίσθηση), οι οποίες απειλούν τις υποδομές.

Κύριος σκοπός είναι η ανταλλαγή γνώσης γύρω από μεθόδους και πρακτικές πρόληψης και η ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις.

Το πρωτοποριακό αντικείμενο του συνεδρίου και το γεγονός ότι οι φυσικές καταστροφές αποτελούν  έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους, λόγω των έντονων εξάρσεων του καιρού που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση, καθιστούν τη συγκεκριμένη ενέργεια ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις του Ταμείου Ερευνών AXA, μίας μοναδικής και πρωτοποριακής πρωτοβουλίας παγκοσμίως για τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας.

Αποστολή του Ταμείου Ερευνών της ΑΧΑ αποτελεί η στήριξη επιστημονικών έργων και έρευνας που αφορούν, μεταξύ άλλων, στους περιβαλλοντικούς κινδύνους και στις φυσικές καταστροφές μέσω ενός προγράμματος με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ μέχρι το 2018.

Ο κ. Γιώργος Γκαζέτας, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πρόεδρος του ICONHIC, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε την AXA που στέκεται στο πλευρό μας στην έναρξη της προσπάθειάς μας η οποία φιλοδοξούμε ότι, με την απαραίτητη υποστήριξη, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου επιστημονικού θεσμού στον τομέα των φυσικών καταστροφών. To ICONHIC αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία – όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα – που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρόληψη και την επιστημονική έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου