17 Ιουν 2016

Εθνική Ασφαλιστική: 125 Χρόνια Ομάδα Υπεροχής

Στο πλαίσιο των εργασιών ενός συνεδρίου πωλήσεων, η Εθνική Ασφαλιστική εόρτασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με τα 1.100 κορυφαία στελέχη των πωλήσεων, αλλά και του διοικητικού δυναμικού της, τα 125 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης πρωτοπορίας, αλλά και προσφοράς, τόσο στη ελληνική ασφαλιστική αγορά, όσο και στην ελληνική κοινωνία. 

Στην εκδήλωση για τους ανθρώπους των πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις 98 διακεκριμένων συνεργατών, παραβρέθηκε και η ηγεσία της μητρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Η Πρόεδρος της ΕΤΕ κα Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του χαιρετισμού αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Εθνικής Τράπεζας με την νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσε η Εθνική Ασφαλιστική από την στιγμή της ίδρυσής της: «Στην διάρκεια αυτών των 125 χρόνων, η Εθνική Τράπεζα συνέδεσε αδιάρρηκτα την ιστορία της με το «πρώτο της παιδί», την πρώτη θυγατρική της, παρακολουθώντας στενά την πορεία της, ενισχύοντας τις εργασίες της, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και την διεύρυνσή της και διοχετεύοντας τεχνογνωσία και κεφάλαια, προκειμένου να ενισχυθεί ο ηγετικός της ρόλος. Ένα ρόλο που η Εθνική Ασφαλιστική και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, διατήρησαν καθόλη την διάρκεια αυτής της μακράς, και κάθε άλλο παρά ανέφελης, χρονικής περιόδου.


Σήμερα, παρά την παρατεταμένη ύφεση, η Εθνική Ασφαλιστική είναι πιο ισχυρή και πιο εύρωστη από ποτέ. Τα παραγωγικά σας αποτελέσματα, η συντονισμένη και εντατική προσπάθεια της διοίκησης, των εργαζομένων και των διακεκριμένων συνεργατών της, η σημαντική κεφαλαιακή της επάρκεια, η κερδοφορία, η συνέπειά της στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τους ασφαλισμένους της και η τεράστια απήχησή της στο κοινωνικό σύνολο, τοποθετούν την Εταιρεία στις κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας μας. Nα είστε βέβαιοι ότι η Εθνική Τράπεζα θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Εθνική Ασφαλιστική, θα είναι πάντα σύμμαχος στην κάθε προσπάθεια που αφορά στην ανάπτυξη των εργασιών της και πάντα θα αντιμετωπίζει με σεβασμό το πολυδιάστατο και καθοριστικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα έργο της.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, απευθυνόμενος στο δυναμικό δίκτυο συνεργατών της Εταιρίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«H Εθνική Ασφαλιστική, εκτός από το ότι είναι η πρώτη – και η αρχαιότερη - ελληνική ασφαλιστική που ιδρύθηκε στην χώρα μας, αλλά και η μεγαλύτερη από πλευράς μεριδίου αγοράς, διατηρεί και την πρωτιά της κερδοφορίας, η οποία κατά το 2015 σχεδόν άγγιξε τα €100 εκ.
Η οικονομική ευρωστία, η άοκνη προσπάθεια των ανθρώπων της, η αφοσίωση των πελατών της και η απόλυτη αποδοχή της αξιοπιστίας της από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, είναι νομίζω το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς σε μια εταιρία 125 ετών. Και είμαι βέβαιος πως η Εθνική Ασφαλιστική σήμερα, πιο δυνατή και πιο μεγάλη από ποτέ, αλλά πάντα το ίδιο φιλική και ανθρώπινη, είναι πανέτοιμη να σχεδιάσει το ίδιο επιτυχώς και τα επόμενα 125 χρόνια. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας και θέλω να έχετε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία». 

Ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, που κήρυξε και την επίσημη έναρξη των εργασιών «ταξίδεψε» τους συνέδρους στους πολλούς και δύσκολους ιστορικούς σταθμούς που διένυσε τόσο η χώρα, όσο και η Εθνική Ασφαλιστική στην διάρκεια των 125 αυτών χρόνων και εστίασε ιδιαίτερα στην κοινωνική της προσφορά, αλλά και στην συμμετοχή της ως ασφαλιστικού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας στα δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς: «Προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες της, η εταιρία μας υπήρξε πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στην αγορά μας, σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας, όχι μόνο για τους ασφαλισμένους της, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας. Λίγες μέρες πριν, με αίσθημα καθήκοντος, προσανατολισμένοι στο κοινό καλό και με μοναδικό κίνητρο την διαφύλαξη του κύρους του κλάδου μας, αναλάβαμε ακόμη μία μεγάλη ευθύνη, μια υποχρέωση που, όπως πάντοτε άλλωστε, θα τηρήσουμε στο ακέραιο. Αποδείξαμε, για μία ακόμη φορά, πως η Εθνική Ασφαλιστική είναι πράγματι εθνική υπόθεση. Σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από περίπλοκα συστήματα εταιρικής διακυβέρνησης, ολοένα και περισσότερες διαδικασίες, αυστηρότερους ελέγχους και αυξημένες υποχρεώσεις, η ομάδα της οποίας τα μέλη μοιράζονται ένα κοινό όραμα και στόχο, πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες και λειτουργούν σε βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αποκτά μεγάλη υπεραξία. Σ’ αυτήν την υπεραξία των ανθρώπων της στήριξε η Εθνική Ασφαλιστική την ανάπτυξή της εδώ και 125 χρόνια, παρέχοντάς τους απλόχερα την υποστήριξη, τα μέσα και τις υποδομές, χτίζοντας μαζί τους σχέσεις ζωής, παροτρύνοντας και επιβραβεύοντάς τους. 
Ο στόχος μας σήμερα είναι να κάνουμε την ομάδα υπεροχής ακόμη πιο ισχυρή. Ακόμη πιο παραγωγική, ακόμη πιο ανταγωνιστική, ακόμη πιο αποτελεσματική. 
Ο προορισμός μας είναι να κάνουμε την Εθνική Ασφαλιστική ακόμη πιο μεγάλη. 
Το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι στα χέρια μας!»

O κ. Γιάννης Πετσαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Πρώτης Ασφαλιστικής:
«Η Εθνική Ασφαλιστική από την ίδρυσή της, λόγω της ηγετικής της θέσης αλλά και της φυσιογνωμίας της, έπαιξε πάντα ένα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που συνέβαιναν στον κλάδο μας και στην αγορά της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Αυτό το ρόλο θα αγωνιστούμε, σαν εργαζόμενοι, να επιβεβαιώσει και να διατηρήσει διαχρονικά.
Εκτιμούμε ότι η παραμονή της στον όμιλο της ΕΤΕ και η καλή συνεργασία διοίκησης – εργαζομένων είναι στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Στην κατεύθυνση αυτή ελπίζουμε ότι θα έχουμε συμμάχους μας τον μέτοχο, την διοίκηση, τους ασφαλιστές και τους συνεργάτες της Εταιρίας μας.»

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σταύρος Κωνσταντάς υπογράμμισε τις διαχρονικές αξίες στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία και η φιλοσοφία της Εταιρίας διαχρονικά, δηλαδή το ήθος, την αριστεία, την πελατοκεντρικότητα, την επιβράβευση και την κοινωνική προσφορά, που σε συνδυασμό με το «κλίμα διαφάνειας και ομαδικότητας, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία ολοένα και πιο δυναμική προσέγγιση, σε μία αδιάρρηκτη σχέση με τους ασφαλισμένους μας. Αντιλαμβάνεστε, πως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν, πως τίποτα απ’ όλα όσα πραγματοποιούμε και κανένας στόχος μας δεν θα ήταν εφικτός, αν δεν υπήρχε απόλυτη ταύτιση των αξιών και του οράματος του καθένα μας, με το όραμα και τις αξίες της Εθνικής Ασφαλιστικής. Εάν ο καθένας από εμάς δεν συνεισέφερε στο σύνολο με το έργο του, αλλά κυρίως με τον αληθινό, με τον αυθεντικό του εαυτό. Νομίζω πως αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά, το σημείο υπεροχής της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι του ανταγωνισμού και κυρίως σε πείσμα των καιρών. Η αυθεντικότητά της. Ο ξεκάθαρος ρόλος της στην ελληνική κοινωνία και η συνεπής προσήλωσή της στον άνθρωπο και στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Και με αυτές τις αρχές, είμαστε γαλουχημένοι όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αλλά και όλοι όσοι εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας. Είναι αυτές οι αρχές που έχουν καταγραφεί στο DNA μας και που πάντα, ό,τι κι αν συμβεί, ό,τι κι αν αλλάξει, θα μας κατατάσσουν στην συνείδηση όλων ως ομάδα υπεροχής. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε στην αξία του οράματος που ακολουθεί την Εθνική Ασφαλιστική από την ίδρυσή της «μια θεμελιώδους σημασίας δύναμη που καθοδηγεί τις αποφάσεις μας, τις ενέργειές μας και τον τρόπο με τον οποίο εκτιμούμε τα πράγματα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς όραμα. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την ύπαρξη ένος οράματος που θα ενδυναμώνει τους μεγαλύτερους και θα τροφοδοτεί τους νεότερους. Χωρίς όραμα δεν υπάρχει ομάδα, δεν υπάρχει επιτυχία, δεν υπάρχει μέλλον. 

Η σημερινή λαμπρή επέτειος της Εθνικής Ασφαλιστικής αποδεικνύει ατράνταχτα την ικανότητα των ανθρώπων της, των χιλιάδων ανθρώπων που στα 125 χρόνια λειτουργίας της, ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από το όραμα, τις αξίες και τις αρχές της. Ανθρώπων που προσαρμόστηκαν επιτυχώς στα κελεύσματα των καιρών και δούλεψαν άοκνα για το κοινό καλό, για την ομάδα τους, τον κλάδο τους, την εταιρία τους. Ανθρώπων που πίστεψαν στην συνέχεια της εταιρίας, που ήξεραν πως το μέλλον το φτιάχνουμε σήμερα, τώρα, εδώ. 
Σήμερα, η σκυτάλη της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι στα χέρια μας. Και είναι δική μας υποχρέωση, υποχρέωση της ομάδας υπεροχής, να την παραδώσουμε στην επόμενη γενιά».

Ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Ζαφείρης, ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι των πωλήσεων της Εταιρίας είναι «φτιαγμένοι από τη στόφα του νικητή και μάλιστα όχι σε μια κούρσα των εκατό μέτρων, αλλά σε μία μαραθώνια σκυταλοδρομία που διαρκεί 125 χρόνια» και πως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι το ότι «πέρασε από τις συμπληγάδες των δεκαετίων χωρίς ποτέ να χάσει τον ηγετικό της ρόλο, τον προσανατολισμό της, το κύρος και την αξιοπιστία της. Χωρίς ποτέ να χάσει το πιο σημαντικό προσόν για μία ασφαλιστική: την ανθρωπιά της». Στη συνέχεια, ο κ. Ζαφείρης παρουσίασε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας γνώμης που αποδεικνύουν περίτρανα την ηγετική θέση που κατέχει η Εταιρία, όχι μόνο σε ότι αφορά στα μερίδια αγοράς, αλλά και στην ασφαλιστική συνείδηση και στις καρδιές των Ελλήνων: «Ξέρετε τον άνθρωπο, τον πελάτη σας, τον συνεργάτη σας. Καταλαβαίνετε τις ανάγκες του, τις αντιδράσεις του, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του. Περνάτε χρόνο μαζί του, τον στηρίζετε, του συμπαραστέκεστε. Νοιάζεστε. Κι αυτό το νοιάξιμο αντανακλάται στην κοινωνία μας. Βγαίνει ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς που πρόσφατα διενεργήσαμε:
- Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί την κατεξοχήν επιλογή ΚΥΡΟΥΣ
- Την κατεξοχήν εταιρία που αποπνέει αίσθημα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
- Είναι το μεγάλο όνομα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς
- Είναι ελληνική εταιρία – σύμβολο, με μακρά ιστορία και άρα ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ
- Διαθέτει πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων
- Είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και ΦΕΡΕΓΓΥΑ» 

Ο Γενικός Διευθυντής ανακοίνωσε στους ανθρώπους των πωλήσεων την απόφαση της Διοίκησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αφορά στην ομαδοποίηση όλων των προϊόντων κάτω από την ομπρέλλα του brand Full, το οποίο η εταιρία λάνσαρε πριν από ένα χρόνο με αφορμή τα καινούργια, ευέλικτα και πρωτοποριακά προγράμματα υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη το re-positioning του συνόλου των ασφαλιστικών καλύψεων - Full Health, Full Life, Full Pension, Full Invest, Full Business, Full Home και Full Αuto – θα συνδυαστεί με αναβαθμίσεις των προϊόντων ή/και σημαντικές βελτιώσεις στα ασφάλιστρα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα των ανθρώπων των πωλήσεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετεξέλιξη της πλατφόρμας FORCE II, που πλέον επιτρέπει στους συνεργάτες της Εταιρίας να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του χαρτοφυλακίου τους καθώς και «όλη την πληροφόρηση που σας είναι αναγκαία για να εκτινάξετε την παραγωγικότητά σας και την καριέρα σας με ένα κλικ!»
Κλείνοντας, ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι οι άνθρωποι των πωλήσεων της εταιρίας έχουν βαθιά συναίσθηση της αλληλεξάρτησής τους με τους πελάτες τους, την ομάδα, το γραφείο και την Εταιρία τους, με τον ίδιο τρόπο που η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται εδώ και 125 χρόνια δίπλα σε όλα όσα κάνουν υπερήφανουν εμάς τους Έλληνες: «Και σήμερα, με αφορμή αυτήν την πραγματικά συγκινησιακή επέτειο, είναι η δική μας σειρά να κάνουμε ένα άλμα. Να κάνουμε το 2016 σταθμό, όχι μόνο των 125 χρόνων, αλλά και των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Να καταγράψουμε το δικό μας ρεκόρ σ’ αυτήν την μαραθώνια σκυταλοδρομία, γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ!».


Ακολουθεί κείμενο που αφορά στην πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την διάρκεια των 125 χρόνων από την ίδρυσή της:

125 χρόνια ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

1891
Ένα συναρπαστικό ταξίδι που διαρκεί 125 χρόνια, αρχίζει το 1891 στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, επί της Αιολικής Οδού.
Το ιδρυτικό καταστατικό της Εθνικής Ασφαλιστικής υπογράφουν ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Καλλιγάς και προσωπικότητες της τραπεζικής και οικονομικής ζωής της χώρας, όπως ο Γεώργιος Αθηνογένης και ο Στέφανος Στρέιτ.
Σκοπός «η αναδοχή παντός είδους ασφαλειών και αντασφαλειών».
Διάρκεια «Απεριόριστος»

1884
Η εταιρία βρίσκεται ήδη στην πρώτη ιδιόκτητη έδρα της, την πρώην οικία Rossels στην οδό Κοραή 4. 
Με τον Ελευθέριο Βενιζέλο πελάτη της από το 1895, η Εθνική ασφαλιστική πρωτοπορεί από την γέννησή της, διαφημίζοντας τις ασφαλίσεις ζωής στις εφημερίδες της εποχής. 

1910 - 1922
Το 1910 το ελληνικό κράτος για πρώτη φορά ρυθμίζει νομοθετικά την ιδιωτική ασφάλιση με δύο νόμους που συντάσσονται από επιφανή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και το 1922, το κρίσιμο έτος της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρά τις δυσμενείς συνθήκες τα ασφάλιστρα της Εταιρίας παρουσιάζουν αύξηση κατά 50%. Στην μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917, η Εθνική θα καλύψει άμεσα ζημίες δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων δραχμών, ενώ το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες που της αναλογεί είναι σχεδόν το ισόποσο του μετοχικού της κεφαλαίου. Το 1922 το υποκατάστημα της εταιρίας στην Σμύρνη θα καταβάλει πάνω από οκτώ εκατομμύρια δραχμές στους ασφαλισμένους πρωταγωνιστές της τραγωδίας της Μικρασιατικής Καταστροφής.

1923-1940
Κατά τη περίοδο του μεσοπολέμου η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει μεγάλη οικονομική ευρωστία και καθοδηγεί τις εξελίξεις. Προχωρεί στην ανέγερση του Μεγάρου της οδού Κοραή, «την ζώσαν διαφήμισιν αυτής», και προετοιμάζεται για τον εορτασμό της πεντηκονταετίας της το 1941. Το 1940 η έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προοιωνίζεται την απαρχή μιας θλιβερής για την Ελλάδα πενταετίας: «Η εταιρία ημών, συνεπής προς τας παραδόσεις αυτής, ουδόλως υστέρησε εις την εκπλήρωσιν τού προς την πατρίδα καθήκοντος, συμβάλλουσα δια γενναίας εισφοράς εις ενίσχυσιν του εθνικού αγώνος». 

1941-1945
Ο εορτασμός των 50 χρόνων, όχι μόνο δεν στάθηκε δυνατός λόγω Κατοχής, αλλά στις 6 Μαΐου του 1941, οι Γερμανοί θα επιτάξουν το νεόκτιστο κτήριο της οδού Κοραή και η Kommandatur θα μετατρέψει τα υπόγειά του σε φυλακές. Στην κορυφή του Μεγάρου ανεμίζει πλέον ο αγκυλωτός σταυρός. Το καλοκαίρι του 1942, ο Λυκούργος Κανάρης οργανώνει συσσίτιο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Εξασφαλίζει έτσι μία μερίδα όσπρια την ημέρα για 120 στόματα και παράλληλα η Εθνική Ασφαλιστική βοηθάει, με όσα μέσα διαθέτει, στην επιβίωση των εξαθλιωμένων από την πείνα κατοίκων της πρωτεύουσας. Η επίταξη του κτηρίου συνεχίζεται και μετά την απελευθέρωση, αυτήν την φορά από το αρχηγείο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου – ΕΑΜ, στη συνέχεια από τις αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις και κατόπιν από τις Ηλεκτρικές Εταιρίες. Η Εταιρία, που από το 1941 είχε μεταφερθεί στο επί της Σοφοκλέους 6 Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας, δεν επέστρεψε ποτέ στην Κοραή. 

1950 - 1969
Στις αρχές της δεκατίας του ’50 η ανοδική πορεία των εργασιών αντανακλά τις προσπάθειες ανασυγκρότησης της εταιρίας, παρά την επιδείνωση της διεθνούς και κατά συνέπεια ελληνικής οικονομίας. Τα επόμενα χρόνια οι κλάδοι Πυρός, Ζωής και Μεταφορών θα παρουσιάσουν εξαιρετικά αποτελέσματα, σε αντίθεση με τους Κλάδους Ατυχημάτων και Γεωργικών Ασφαλίσεων, που πλήττονται από την ίδρυση του ΙΚΑ και του ΟΓΑ. Το 1963 με Πρόεδρο τον Δημήτριο Χέλμη, Αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Πεσμαζόγλου και Γενικό Διευθυντή τον Εμμανουήλ Χατζηανδρέου, η Εθνική Ασφαλιστική αποκτά ξανά ιδιόκτητο καλλιμάρμαρο Μέγαρο στις αρχές της Καραγεώργη Σερβίας, σχεδιασμένο από τον διεθνή Έλληνα αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζο. Το 1964 θα ιδρύσει την Ανώνυμο Ελληνική Εταιρία Ασφαλίσεως Πλοίων & Αεροσκαφών με κεφάλαιο 500.000 λίρες Αγγλίας. Το 1966, λόγω της σύνδεσης της χώρας με την ΕΟΚ το Διοικητικό της Συμβούλιο «εγκαίρως επρογραμμάτισε την κατά το δυνατόν καθολικήν μηχανοργάνωσιν των Υπηρεσιών αυτής».

1978 – 1997
Το 1978 σηματοδοτείται από την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ. Η Εθνική Ασφαλιστική, υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας, υπερδιπλασιάζει τα ασφάλιστρά της στους γενικούς κλάδους και επιτυγχάνει αύξηση παραγωγής 15,2% στον κλάδο ζωής. Το δίκτυο της εταιρίας αποτελείται από 46 Υποκαταστήματα και 317 Πρακτορεία. Το 1991, στην εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει 26% αύξηση εσόδων και 91,06% αύξηση των καθαρών κερδών. Η δυναμική της εταιρίας αυξάνεται συνεχώς και κορυφώνεται το 1997 με την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με τις ΑΣΤΗΡ, ΕΤΕΒΑ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, που την τοποθετεί στην ηγετική θέση της ασφαλιστικής αγοράς:
- 20% μερίδιο αγοράς
- 21 δισ. δραχμές Ίδια Κεφάλαια και Αποθεματικά
- 5.000 συνεργάτες
- 1.500.000 πελάτες

2001
Στην επέτειο των εκατόν δέκα χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεκινούν οι εκσκαφές στο οικόπεδο της λεωφόρου Συγγρού, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο κτηριακό συγκρότημα που θα στεγάσει το σύνολο των λειτουργιών της. Ο στόχος της διοίκησης Καρατζά για στιβαρή παρουσία, θέα στην Ακρόπολη και διαμόρφωση μικροκλίματος, υλοποιείται από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Mario Botta. Tα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 14 Ιουνίου του 2006 και η Εθνική Ασφαλιστική γιορτάζει πανηγυρικά τα 115 της χρόνια. 

2016
Σήμερα, 125 χρόνια μετά, η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει η ηγέτιδα δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς της χώρας μας, με μερίδιο αγοράς 16,6%, 1.200 εργαζόμενους, 2.200 ασφαλιστικούς συμβούλους, 1.400 συνεργαζόμενους Πράκτορες και Μεσίτες, 1.000.000 πελάτες και κερδοφορία που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, όπως πάντα, η Εθνική Ασφαλιστική εξακολουθεί να είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου μας, τους αγώνες και τις θυσίες, τις χαρές και τις δυσκολίες του Έλληνα και της Ελληνίδας. Βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους της, πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και με αξίες διαχρονικές όπως το ήθος, η αριστεία, η πελατοκεντρικότητα και η κοινωνική προσφορά, παραδίδει σε όλους εμάς τη σκυτάλη για τα επόμενα 125 χρόνια. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου