24 Ιουν 2015

Η Βουλγαρική Euroins συζητά την εξαγορά της Credit Agricole Life

Την εξαγορά της Credit Agricole Life συζητά η Bουλγαρική ασφαλιστική εταιρεία Euroins, σύμφωνα με πληροφoρίες του nextdeal.gr.
Credit Agricole Life θυγατρική της Credit Agricole, παρέμενε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά παρά την αποχώρηση της μητρικής Τράπεζας Credit Agricole, η οποία πούλησε την Εμπορική Τράπεζα στην Alpha Bank.
Η παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας ανήλθε το 2014 στα 20,5εκατ. ευρώ έναντι 24,1 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν και τα κέρδη μειώθηκαν στα 1,4 εκατ, ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ στη χρήση 2013.
Η βουλγαρική Euroins, ανήκει στον Βουλγαρικό όμιλο Eurohold και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Global Insurance Group.
Σε συνέντευξη τους στο nextdeal.gr οι εκπρόσωποι της Euroins είχαν προαναγγείλει εξαγορές (δείτε εδώ). 
Για τη στρατηγική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά της Euroins είχαν μιλήσει στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ (τεύχος 154, Μάρτιος - Απρίλιος 2015) και στον Κωστή Σπύρου ο διευθύνων σύμβουλος της Euroins κ.Κωνσταντίνος Μάκαρης, ο Mr. Assen Christov, πρόεδρος του ομίλου Eurohold και ο πρόεδρος της Euroins Mr. Kiril Boshov. Ο κ. Μάκαρης προανήγγειλε εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών και γνωστοποίησε ότι η Euroins δεν θα ασχοληθεί μόνο με το αυτοκίνητο, αλλά θα αναπτυχθεί και στους κλάδους Υγείας, Πυρός, Εμπορικών Κινδύνων και Μεταφορών. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η ανάπτυξη θα στηριχθεί αποκλειστικά στους ασφαλιστές.
Σημειώνεται ότι η Euroins ανήκει στον όμιλο Eurohold τον δεύτερο μεγαλύτερο εισηγμένο όμιλο στο χρηματιστήριο της Βουλγαρίας ο οποίος δραστηριοποιείται, στις γενικές ασφαλίσεις, με το εμπορικό σήμα Euroins, στην αυτοκινητοβιομηχανία με την Auto Union, στο Leasing, με την Euroleas Group και στην διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, με το εμπορικό σήμα Euro Finance. Η Euroins εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας, και έχει συνεργασία με 4.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Το 2013 εξαγόρασε τις ασφαλιστικές εργασίες των διεθνών εταιριών ''QBE'' σε Βουλγαρία, Ρουμανία και ''Interamerican Αchmea'' σε Βουλγαρία. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της EUROINS στην Ελλάδα είναι η Global Insurance Group.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου