30 Ιουν 2015

Στα 120 ευρώ το όριο ανάληψης από τα γκισέ των τραπεζών για τους συνταξιούχους

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:
Από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τρεις συναπτές ημέρες θα ανοίξουν 1000 καταστήματα τραπεζών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών ή χρεωστικές κάρτες. Το ποσό που θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από τον γκισέ των τραπεζών θα περιορίζεται στα 120 ευρώ και μόνο για μια φορά εντός της εβδομάδας.
Οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών για όσους συνταξιούχους δεν διαθέτουν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις καθημερινές συναλλαγές τους και να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη μετρητών μέχρι το όριο των 60 ευρώ ημερησίως μέσω των ATM.
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα τραπεζικά καταστήματα που θα ανοίξουν την Τετάρτη.
Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους σε ευρώ, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου