4 Ιουν 2015

Τρέμουν το Brexit οι Βρετανοί ασφαλιστές!

O κίνδυνος ενός Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί έντονη πολιτική αβεβαιότητα για την ασφαλιστική βιομηχανία κι αυτό επιδεινώνεται από τον κίνδυνο διάλυσης της Βρετανίας, αν η Σκωτία στο μέλλον ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας της.
Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών (ABI) Huw Evans, μιλώντας σε κλειστό συνέδριο για τις ευρωπαϊκές ασφάλειες το οποίο διοργάνωσε η JP Morgan. «Μόλις 5 χρόνια πριν, η πιθανότητα και των δύο θα φαινόταν πολύ πιο αμυδρή απ’ ό,τι σήμερα, οπότε σίγουρα δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.
Την ίδια μέρα η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον είπε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα διενεργήσει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας, αν εκείνος δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, καθώς το Εδιμβούργο θεωρεί πως το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη.
Οι ασφαλιστές ανησυχούν ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έκανε πιο δύσκολη και ακριβή την πώληση των προϊόντων τους στην Ευρώπη, ενώ οι ίδιοι έχουν παραδοσιακά ισχυρή παρουσία στη Σκωτία.
Η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyd’s Inga Beale και η International Underwriting Association εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα επίσης την ανησυχία τους για το Brexit, ενώ ο πρόεδρος της Standard Life Gerry Grimstone τον Μάρτιο είχε χαρακτηρίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο «καταστροφικό για το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο».
Στο συνέδριο ο Ηuw Evans επισήμανε ότι η (ασφαλιστική) βιομηχανία θα βρίσκεται «υπό πίεση για να πάρει συλλογικά θέση» και ο ίδιος περιμένει πως «αυτό θα απασχολήσει αρκετά τις συζητήσεις της ABI τους επόμενους μήνες».
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου