4 Ιουν 2015

Μηνυτήρια αναφορά ιδιωτικών κλινικών προς ΕΟΠΥΥ

Για μία σειρά ενεργειών από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ζημιώνουν τον κλάδο με παρακρατήσεις ποσών που δεν δικαιούται να παρακρατά, καταγγέλλουν τη διοίκηση του Οργανισμού οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών κλινικών.
Για τον λόγο αυτό, είχαν στείλει εξώδικο τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τώρα προχώρησαν και σε μηνυτήρια αναφορά.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), στο εξώδικο του Μαρτίου είχε γίνει αναφορά στα ληστρικά μέτρα του “claw - back” και του rebate.
Οι υπεύθυνοι των κλινικών επέδειξαν καλή θέληση για επίλυση των διαφορών, οι οποίες θεωρούν ότι οφείλονται σε παράνομες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του οποίου αρνήθηκε να συζητήσει μαζί τους.
Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΕΙΚ, μοναδικό καταφύγιο των αδικούμενων είναι η δικαιοσύνη και σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου.

Ζημία

Με την αναφορά της ΠΕΙΚ, καταγγέλλεται η παράνομη εφαρμογή των “συμψηφισμών” από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες προκαλούν σκοπίμως ζημία για τους εξής λόγους:
  • Παρακρατάται φόρος εισοδήματος, υπολογιζόμενος και επί των συμψηφισθέντων ποσών τον οποίο παρακρατά από τα λοιπά ποσά που οφείλει να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΤ εξαιτίας της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του.
  • Προβαίνει σε κρατήσεις υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) επί ποσών τα οποία δεν υπόκεινται σε κρατήσεις, ωφελώντας το ανωτέρω ταμείο σε βάρος των κλινικών.
  • Ματαιώνει τη δυνατότητα αναζήτησης από τις κλινικές του (καταβληθέντος από εκείνες) ΦΠΑ επί των τιμολογίων τους, για ποσά τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε εκείνες και ουδέποτε σκοπεύει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει.
Αντίθετα, ο Οργανισμός έχει “συμψηφίσει” (ενώ όφειλε να αναζητήσει και να επιτρέψει την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων, προκειμένου να επιστραφεί ο ΦΠΑ που οι κλινικές έχουμε καταβάλλει).
Το προεδρείο της ΠΕΙΚ αναφέρει ότι ο εισαγγελέας, άκουσε προσεκτικά τις αιτιάσεις τους και δεσμεύτηκε για την κατεπείγουσα εξέταση των καταγγελιών.
(Πηγή: Iatronet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου