18 Ιουν 2015

Ποιος Έλληνας κρύβεται πίσω από την τεχνολογική επανάσταση στις ασφαλιστικές;

Έναν «επιταχυντή ασφαλιστικής τεχνολογίας» βάζουν μπρος στο Λονδίνο η Allianz, η ΕRGO, ο όμιλος Lloyds και άλλες ασφαλιστικές, σε συνεργασία με την εταιρεία Startupbootcamp του Ελληνογερμανού Nektarios Liolios.
Η Startupbootcamp εντοπίζει νέες εταιρείες τεχνολογίας σε όλον τον κόσμο και τις φέρνει σε επαφή με τις ανάλογες επιχειρηματικές κοινότητες. Τώρα ήρθε η ώρα της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τη Startupbootcamp, οι ασφαλιστικές που προαναφέρθηκαν θα επιλέξουν και θα χρηματοδοτήσουν 10 startups, οι οποίες για τρίμηνη περίοδο θα εργαστούν πάνω στις τεχνολογίες που θα εκσυγχρονίσουν την ασφαλιστική βιομηχανία και θα διαμορφώσουν το μέλλον της.
Το πρόγραμμα-επιταχυντής θα αξιολογήσει startups που καταπιάνονται με τις λιανικές πωλήσεις ασφαλίσεων, τη διαχείριση εταιρικών κινδύνων, την αντασφάλιση, την αποτελεσματική γραμματειακή υποστήριξη και την προτυποποίηση νέων κινδύνων, διοργανώνοντας fast track days σε πόλεις ανά την υφήλιο μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου.
Θα διοργανωθεί επίσης ένας ασφαλιστικός hackathon (διαγωνισμός προγραμματισμού και ανάπτυξης εφαρμογών), ενώ θα δημιουργηθούν ειδικές εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία της συνεργασίας startups-ασφαλιστικών.
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου