3 Νοε 2015

Έως και 35% μειωμένο το κόστος ασφάλισης στην υγεία

Έως και 35% έχει κατέβει ο πήχης των ασφαλίστρων στον κλάδο Υγείας μετά την επικράτηση των προγραμμάτων ετήσιας διάρκειας και ανανέωσης. Όπως αναφέρουν στο IW υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, η στροφή την οποία έκανε σταδιακά ο κλάδος προς τα ετησίως ανανεούμενα προϊόντα μείωσε το κόστος ασφάλισης από 15 έως και 35% σε σχέση με τα ισόβια προγράμματα, των οποίων στο μεταξύ τα τιμολόγια, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, δεν παρουσίασαν ουσιαστικές μεταβολές.
Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, από το 2009, οπότε η κρίση άρχισε να επηρεάζει την ελληνική οικονομία, έως και σήμερα το κόστος των ισοβίων προγραμμάτων αυξήθηκε σωρευτικά μόλις κατά 5% και αυτό παρά το γεγονός ότι η χώρα παραμένει για περίπου μια τριετία με αρνητικό πληθωρισμό. Η μικρή αυτή αύξηση στα ασφάλιστρα αποδίδεται στη μη εκτόνωση του κόστους νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Σε ότι αφορά τη γενικότερη τάση της αγοράς, εκπρόσωποι εταιρειών αναφέρουν ότι οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στην «πρόταση» του κλάδου για οικονομικότερα ασφάλιστρα στον τομέα της Υγείας μέσω των ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων. Τα πολύ σκληρά μέτρα τα οποία έλαβαν οι τελευταίες κυβερνήσεις σε βάρος των νοικοκυριών μείωσαν κατά 40% σε μέσα επίπεδα το ετήσιο εισόδημά τους και σε συνδυασμό με την απαξίωση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης, έστεψαν καταναλωτές και εργαζόμενους στη λύση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πάντως, σήμερα, στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια Υγείας, ενώ μόλις τρεις εξ αυτών διατηρούν στο πορτοφόλιό τους και τα ισόβια προγράμματα, προσφέροντας μια ακόμη, αλλά ακριβή, εναλλακτική στους πελάτες τους.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου