18 Νοε 2015

Η ταξιδιωτική ασφάλιση στο επίκεντρο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αύξηση της ζήτησης για ασφάλειες ταξιδίου αναμένουν οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, στον απόηχο των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι.

Αν και στην Ελλάδα ο τζίρος των συγκεκριμένων συμβολαίων είναι εξαιρετικά περιορισμένος, εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς αναφέρουν, πως όσοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους ανησυχούν πολύ περισσότερο σήμερα, καθώς η απειλή έχει περάσει… για τα καλά στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Ήδη, πολλοί συμπατριώτες μας που έτυχε να βρεθούν αυτές τις ημέρες φρίκης στην Πόλη του Φωτός, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, κυρίως με ακυρώσεις πτήσεων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πολύ μικρότερο αντίκτυπο αν υπήρχε ασφάλεια ταξιδίου.

Αυτό το δυστυχές γεγονός στο Παρίσι ίσως κάνει τους ταξιδιώτες να αναγνωρίσουν τη σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλισης και να δουν ότι δεν αφορά μόνο όσους είναι υπερβολικά οργανωτικοί και λειτουργούν προληπτικά, αλλά το σύνολο των ταξιδιωτών καθώς οι ακυρώσεις πτήσεων και τα απροσδόκητα έξοδα, για παράδειγμα, είναι πολύ συχνά φαινόμενα σε περιπτώσεις τέτοιων συμβάντων.

Ιδιαίτερα για τις χώρες εκτός Ευρώπης, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική για την έκδοση βίζα για τις χώρες του Σένγκεν. Η ταξιδιωτική ασφάλιση αποκτά, λοιπόν, ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς παρέχει οικονομική κάλυψη και ηρεμία στην περίπτωση που υπάρξουν αναπάντεχα γεγονότα, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, εξεγέρσεις κλπ.

Υπάρχουν αρκετά ασφαλιστήρια που καλύπτουν μία σειρά εξόδων που οφείλονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως για παράδειγμα τα έξοδα για την αναγκαστική παράταση της διαμονής.

Πρώτα απ’ όλα είναι η ακύρωση πτήσεων. Πολλοί επιβάτες ταλαιπωρούνται σε περιπτώσεις σαν την τραγική επίθεση στο Παρίσι, ενώ από την αναταραχή πολλοί χάνουν έγγραφα, χρειάζονται ιατρική βοήθεια κ.ά. Ακόμη και ο επαναπατρισμός της σωρού θύματος μπορεί να καλύπτεται από ένα συμβόλαιο ασφάλισης ταξιδίου.

Σύμφωνα, εξάλλου, με μία από τις κορυφαίες αμερικανικές ιστοσελίδες για την ταξιδιωτική ασφάλιση πλέον είναι αργά να αγοράσει ασφάλεια ταξιδίου που θα καλύπτει επικείμενο ταξίδι στο Παρίσι έναντι κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης. Όποιος ασφαλίστηκε στις 13 Νοεμβρίου και μετά δεν καλύπτεται, για παράδειγμα, για το ενδεχόμενο ακύρωσης της πτήσης λόγω τρομοκρατικής επίθεσης.

Επίσης, οι επιθέσεις στο Παρίσι έχουν χαρακτηριστεί από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο ως "πράξεις τρομοκρατίας", οπότε αν ένα ασφαλιστήριο προσφέρει καλύψεις στην περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ισχύει για κάποιον που βρισκόταν αυτές τις ημέρες στο Παρίσι.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου