24 Νοε 2015

Ασφαλιστική έρευνα: Οι συσκευές τηλεματικής επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά

Οι συσκευές τηλεματικής για αυτοκίνητα φέρεται να επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα του Insurance Research Council (IRC). Ειδικότερα, περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς (56%) που εγκατέστησαν μια συσκευή τηλεματικής στο αυτοκίνητό τους, την οποία παρείχε η ασφαλιστική τους εταιρία, παρατήρησαν αλλαγές στον τρόπο οδήγησής τους. Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη συσκευή συλλέγει δεδομένα σχετικά με το πώς, πότε και πού κατευθύνεται το ασφαλισμένο όχημα και τα στέλνει αυτόματα στην ασφαλιστική εταιρία που παρέχει την κάλυψη. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την κοστολόγηση της ασφάλισης και σε πολλές περιπτώσεις για την διερεύνηση ασφαλιστικών απαιτήσεων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (82%) δήλωσε πως έλαβε πληροφορίες σχετικά με την οδηγική του συμπεριφορά από την ασφαλιστική εταιρία. Το 81% από αυτούς δήλωσε ότι εξέτασε τις πληροφορίες ενώ το 88% από αυτούς δήλωσε ότι βρήκε χρήσιμες τις πληροφορίες που έλαβε.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι οι συσκευές τηλεματικής που έχουν εγκατασταθεί στα οχήματα μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην προώθηση της ασφαλούς οδήγησης και στη μείωση της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων», δήλωσε η Elizabeth Sprinkel, αντιπρόεδρος του IRC. «Αν και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι αλλαγές που κάνουν οι οδηγοί είναι πάντα προς το καλύτερο ή αν οι αλλαγές που γίνονται είναι μόνιμες, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η χρήση της τηλεματικής τεχνολογίας μετακινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η Sprinkel. 
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου