5 Νοε 2015

Η Ελλάδα στην πρώτη θέση με μέση αποζημίωση για σωματικές βλάβες πάνω από 30.000 ευρώ!

Το κόστος των απαιτήσεων στον κλάδο αυτοκινήτου παρουσιάζει αποκλίσεις ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Insurance Europe.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της έκθεσης δείχνουν ότι το 2013 το μέσο κόστος των απαιτήσεων για αστική ευθύνη στον κλάδο αυτοκινήτου κυμάνθηκε από €1.200 στην Πορτογαλία μέχρι €5.000 και πάνω στην Ιταλία και τη Σουηδία. Οι αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες, οι οποίες ποικίλλουν μεταξύ των χωρών, αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του συνολικού κόστους των απαιτήσεων. Για παράδειγμα, το μέσο κόστος των αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες κυμάνθηκε από κάτω από €4.500 στην Εσθονία, την Τουρκία και την Τσεχία έως πάνω από €20.000 στη Γαλλία και στην Ελλάδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις διαφορές στο κόστος της ιατρικής περίθαλψης και στις πρακτικές αποζημίωσης.
Μέση αποζημίωση για σωματικές βλάβες
Είναι αυτές οι διαφορές στο εκτιμώμενο κόστος απαιτήσεων, που σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων παραγόντων επηρεάζουν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία υποχρεώνουν τις ασφαλιστικές να τιμολογούν διαφορετικά από τη μία χώρα στην άλλη.
Η έκθεση αποκάλυψε επίσης τα εξής στοιχεία:
  • Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι το πιο διαδεδομένο προϊόν στον κλάδο γενικών ασφαλειών αντιπροσωπεύοντας το 27,4% του κλάδου. Το 2013 τα συνολικά ασφάλιστρα κλάδου αυτοκινήτου ανήλθαν στα €123,5 δισ.
  • Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Περίπου 1.000 εταιρίες παρέχουν κάλυψη σε 334 χιλιάδες αυτοκίνητα, προσφέροντας μια ποικιλία ασφαλιστικών προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών και στις τοπικές απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.
  • Οι πρωτοπόρες αγορές -Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία- αντιπροσωπεύουν το 67% του συνόλου των ασφαλίστρων κλάδου αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου