17 Σεπ 2015

Η INTERAMERICAN στα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη

H INTERAMERICAN, σε συνέχεια της υποστηρικτικής σχέσης που έχει αναπτύξει με τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” για τη γνωριμία των νεωτέρων γενεών με το μεγάλο έργο και με το οικουμενικό μήνυμα των τραγουδιών του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη, τίμησε τα 90 χρόνια από τη γέννησή του με χορηγία της συναυλίας που οργάνωσε η Ορχήστρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου.  

Η κοσμοσυρροή στη ΧΑΝΘ για τη συναυλία, στην οποία ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμήνευσαν τα αγαπημένα από τον κόσμο τραγούδια του Μίκη, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά τη μοναδικότητα της αξίας του έργου του για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Το κοινό ταξίδεψε μουσικά, μαζί με τους ερμηνευτές, με αποσπάσματα από το “Άξιον Εστί” και τραγούδια όπως “Όμορφη πόλη”, “Φαίδρα”, “Χαρταετοί”, “Μαργαρίτα Μαγιοπούλα”, “Στρώσε το στρώμα σου για δυό” κ.ά., που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. 


Η INTERAMERICAN στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη αναγνωρίζει ένα μοναδικό πρότυπο Ενεργού Πολίτη με πολυδιάστατη προσφορά, ως πολυσήμαντο πρόσωπο αναφοράς και έμπνευσης όλων των Ελλήνων και στη σημερινή συγκυρία, όπως σε όλες τις δύσκολες περιόδους για τον τόπο μας. Η εταιρεία συνεργάζεται χορηγικά με την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” από το 2007, στο πλαίσιο της συνεισφοράς της στην κοινωνία και τον πολιτισμό με “Πράξεις Ζωής” και πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου