24 Σεπ 2015

Ξένο επενδυτικό fund διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα

Κινητικότητα καταγράφεται και πάλι στον ασφαλιστικό κλάδο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ξένο επενδυτικό fund βρίσκεται δια εκπροσώπων του στην Ελλάδα, διερευνώντας το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρειών με παρουσία στην εγχώρια αγορά.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω fund προέρχεται από τις ΗΠΑ, και δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη χώρα μας για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, όπως προσθέτουν πηγές του InsuranceWorld.gr, φαίνεται πως το κλίμα για ανάλογες κινήσεις έχει πλέον ωριμάσει, καθότι η αγορά βρίσκεται ένα βήμα πριν την εφαρμογή του Solvency II, ενώ η επιβολή των capital controls άσκησε μεγαλύτερες πιέσεις σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν κεφαλαιακά ζητήματα. 
Κύκλοι της αγοράς προσθέτουν επίσης ότι, στην… αντίπερα όχθη ασφαλιστικές εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο πώλησης των χαρτοφυλακίων τους ή και των αδειών τους, διαπιστώνοντας πως τα περιθώρια για την προσαρμογή τους στο νέο εποπτικό περιβάλλον πλέον στενεύουν και είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. 
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, εταιρεία φέρεται να διαπραγματεύεται την πώλησή της σε ισχυρό παίκτη της αγοράς. Κατά τις ίδιες πηγές, αν το deal κλείσει αυτό θα συμβεί εντός του έτους, το πιθανότερο προς τα τέλη του 2015, ώστε ως εξέλιξη να προλάβει την εφαρμογή του Solvency II.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου