18 Σεπ 2015

Ανασφάλιστα ΙΧ: Μετά τις εκλογές αναμένεται η ηλεκτρονική διασταύρωση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα από τα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αμέσως μετά τις εκλογές, είναι η διευθέτηση του ζητήματος των ανασφάλιστων ΙΧ

Κατ’ εφαρμογή νόμου ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο σε ηλεκτρονική διασταύρωση με τη βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. 

Σε όσους εντοπιστούν να έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα χωρίς όμως να έχουν καταθέσει πινακίδες, θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για άμεση ασφάλιση των οχημάτων.

Όσοι καταφύγουν στις ασφαλιστικές εταιρείες, εκτός από το ασφάλιστρο, θα πρέπει να πληρώνουν και το επιπλέον παράβολο των 250 ευρώ. Όσοι δεν συμμορφωθούν με το προσκλητήριο της εφορίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με ακόμη βαρύτερα πρόστιμα καθώς και τον κίνδυνο αφαίρεσης διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας κλπ. 

Η σχετική απόφαση που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών πιθανότατα μετά τις εκλογές, θα ορίζει ότι όλα τα στοιχεία των ανασφάλιστων οδηγών, θα αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές.

(Πηγή: Fpress.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου