24 Σεπ 2015

Κοντά σε Deal Εθνική Ασφαλιστική και International Life

Σε καλό στάδιο συζητήσεων βρίσκονται στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής και της International Life για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Ζωής της δεύτερης στην πρώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Kathimerini.gr αλλά και το InsuranceDaily.gr, οι συζητήσεις αφορούν τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life ύψους 23 εκατ. ευρώ και η ανάληψή του από την Εθνική Ασφαλιστική θα συνοδευτεί με τη μεταβίβαση στοιχείων του ενεργητικού, διπλάσιας σχεδόν αξίας, έτσι ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Οι δύο πλευρές προς το παρόν αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις καθώς είναι σε καλό μεν αλλά αρχικό στάδιο συζητήσεων, χωρίς να έχουν ληφθεί ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται η επιλογή συμβούλου που θα πραγματοποιήσει την ακριβή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου, πριν υπάρξει οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις αφορούν και την ευρύτερη συνεργασία των δύο εταιρειών με αξιοποίηση του ασφαλιστικού δικτύου της International Life για την πώληση προϊόντων ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζει η εφαρμογή του Solvency II από την 1η Ιανουρίου του 2016 καθώς συνεπάγεται πιο αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις για τις ασφαλιστικές. Αν Εθνική Ασφαλιστική και International Life καταλήξουν τελικά σε συμφωνία, θα είναι η αρχή να δούμε συνεργασίες και μεταξύ άλλων ασφαλιστικών εταιριών, ενώ είναι πιθανό να δούμε σύντομα και εξαγορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου