24 Σεπ 2015

Βράβευση για τις 2 καινοτόμες εφαρμογές AXA Drive και AXA Ασφαλής Οδήγηση

Οι 2 νέες καινοτόμες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, ΑΧΑ Drive και ΑΧΑ Ασφαλής Οδήγηση που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της μακροχρόνιας στρατηγικής της για ενίσχυση της πρόληψης οδικών ατυχημάτων, διακρίθηκαν με 2 βραβεία στην τελετή απονομής των CytaMobileExcellenceAwards2015 που διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Και οι δύο εφαρμογές βραβεύτηκαν στην κατηγορία Mobile Εφαρμογές για Διακυβέρνηση & Κοινωνική Ευθύνη, η οποία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αξιοποιούν τα νέα ψηφιακά μέσα για να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν την κοινωνία στα θέματα εταιρικής υπευθυνότητας στα οποία εστιάζουν.

Συγκεκριμένα, το AXA Drive διακρίθηκε με Silver Βραβείο στην κατηγορία Mobile Learning & Education. Το  βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Μπάμπης Αναστασιάδης, Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Marketing και Σπύρος Γαλανόπουλος από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Προϊόντων και Marketing. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι: «Στην ΑΧΑ αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου κόσμου για όλους μας. Σχεδιάσαμε μία εφαρμογή που προσφέρει σε όλους τους οδηγούς τη δυνατότητα να μετρήσουν, να αξιολογήσουν και τελικά να βελτιώσουν την οδηγική τους συμπεριφορά, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η εφαρμογή καταγράφει 3 βασικές διαστάσεις ‘Επιτάχυνση – Στροφή – Φρενάρισμα’, παράγει ένα βαθμό για κάθε μια διάσταση, εμφανίζει σε χάρτη τη διαδρομή και τα σημεία χαμηλής βαθμολόγησης και τέλος δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μοιραστεί την απόδοσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους του. Με την εφαρμογή ΑΧΑ Drive δημιουργούμε ασφαλέστερες διαδρομές και ταυτόχρονα βοηθάμε στην οικονομική οδήγηση και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την εκπαίδευση για ομαλή ροή οδήγησης.»


H εφαρμογή «Ασφαλής Οδήγηση» κέρδισε το Bronze βραβείο στην κατηγορία Mobile Services for CSR για την εφαρμογή. Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Νίκος Σακελλαρίου, Διευθυντής Δικτυών Διανομής και η κα Λένα Πλαΐτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, η οποία υπογράμμισε ότι «Στην ΑΧΑ ορίζουμε πάντα μακροπρόθεσμους κοινωνικούς στόχους και τους προσεγγίζουμε με ολιστικό τρόπο. Με τη βοήθεια των κινητών εφαρμογών διευρύνουμε το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, του παρέχουμε ένα δωρεάν εργαλείο εκπαίδευσης και το βοηθάμε αφενός να επιστρέψει με περισσότερη ασφάλεια μετά τη νυχτερινή του έξοδο, αφετέρου να προετοιμάσει πιο σωστά κάθε του ταξίδι. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στην ΑΧΑ η πρόληψη είναι μέλημα όλων και που εντάσσεται δομημένα και στην είσοδό μας στην ψηφιακή εποχή.»

Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασε ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη και βραβεύθηκαν τα έργα και οι πρωτοβουλίες που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας. Η μεγάλη συμμετοχή και ο ενθουσιασμός που χαρακτήρισαν την τελετή απονομής των βραβείων, απέδειξαν το υψηλό επίπεδο του Mobile business στη χώρα μας και την ανάγκη της αγοράς για μία διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο καινοτομίας, καθώς και το κίνητρο της επιβράβευσης.

Στo πλαίσιo της εκδήλωσης, απονεμήθηκε Τιμητικό Βραβείο Διεθνούς Διάκρισης στον κ. Φώτη Καρώνη, Chief Technology & Information Officer της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Μ. Βρετανία, EE UK, διακριθέντα στο Mobile World Congress ως European CTO of the Year 2015 και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Μιχάλης Αχχιλέως, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Cyta, ενώ ο κ. Νικόλας Κονδάκης, Διευθυντής Business Unit της Boussias Communications, τόνισε ότι η μεγάλη ανταπόκριση των υποψήφιων  εταιρειών στα βραβεία είναι μια σημαντική ένδειξη ότι οι επενδύσεις που γίνονται στο mobile είναι πολλές και καινοτόμες.

Οι εφαρμογές της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, ΑΧΑ Drive και AXA Ασφαλής Οδήγηση είναι διαθέσιμες χωρίς κόστος στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και της Google. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες της ΑΧΑ: http://www.axa.gr/el/axa/axa-drive/ και http://www.axa.gr/el/axa/mobileapps/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου