14 Σεπ 2015

Νέο έξυπνο σύστημα από την Land Rover 'εξαφανίζει' το τρέιλερ από τον καθρέφτη!

Ένα νέο έξυπνο σύστημα από την Land Rover 'εξαφανίζει' το τρέιλερ ή το τροχόσπιτο από τον κεντρικό καθρέφτη, αυξάνοντας την ορατότητα προς τα πίσω, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια και κάνοντας την οδήγηση πιο εύκολη.

Το σύστημα ονομάζεται Transparent Trailer ('Διάφανο Τρέιλερ'), προσδιορίζοντας ακριβώς αυτό που κάνει. Η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα έξυπνη και επιτυγχάνεται από κάμερες και αισθητήρες που είναι τοποθετημένες στους καθρέφτες και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, καθώς και μια ασύρματη κάμερα στο πίσω μέρος του τρέιλερ ή του τροχόσπιτου. Στέλνοντας όλες μαζί τις εικόνες στο κεντρικό σύστημα, προβάλλουν μια τελική εικόνα χωρίς την παρουσία του τρέιλερ, προσφέροντας πλήρη ορατότητα από τον κεντρικό καθρέφτη, σαν να μην υπάρχει ρυμουλκούμενο.



Επιπλέον, διευκολύνει στις μανούβρες και στην οπισθοπορεία, προβάλλοντας χρήσιμες οδηγίες και ενδείξεις στον κεντρικό καθρέφτη του αυτοκινήτου.


Ένα δεύτερο σύστημα που εξέλιξε η Land Rover είναι το Cargo Sense, το οποίο αναλαμβάνει να βελτιστοποιήσει την ασφάλεια κατά την φόρτωση και επίβλεψη του φορτίου εντός του τρέιλερ, με ειδικούς αισθητήρες στο πάτωμα. Σε περίπτωση που εν κινήσει υπάρξει η οποιαδήποτε κίνηση ή μετατόπιση φορτίου, ανάβει σχετική ένδειξη Check Cargo στο ταμπλό προς άμεση ενημέρωση του οδηγού. Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει μέσω κάμερας τι συμβαίνει εντός του τρέιλερ και αντίστοιχα να αποφασίσει αν θα πρέπει να σταματήσει ή όχι.

Μένει να δούμε κατά πόσο σύντομα θα δούμε τα συστήματα αυτά σε αυτοκίνητα παραγωγής και με τι κόστος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου