14 Σεπ 2015

INTERAMERICAN: Συμφωνία με τον Δήμο Θάσου για παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας

Η πρότυπη σύμπραξη της INTERAMERICAN με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα των υπηρεσιών υγειονομικής βοήθειας, που έχει αναπτυχθεί από τις αρχές του 2013, εκτός από καινοτόμος αποδεικνύεται και ουσιαστικά αποτελεσματική. Έως σήμερα, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει 44 συνολικά αεροδιακομιδές από συμβεβλημένους Δήμους προς νοσηλευτικά κέντρα, κρίσιμες για την υγεία και τη ζωή των μεταφερθέντων ατόμων. 

Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN Βοήθειας έχει αναπτύξει συνεργασία με Δήμους της νησιωτικής Ελλάδος -Τήνου, Σίφνου, Σερίφου, Ύδρας, Ιστιαίας και Αιδηψού- που είχαν την ανάγκη σχετικής υποστήριξης των κατοίκων τους. 

Πρόσφατα, στη χορεία των συνεργαζομένων νησιωτικών Δήμων προστέθηκε και ο Δήμος Θάσου. Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων Βορείου Ελλάδος της INTERAMERICAN, Τάσος Παπαδόπουλος, υπέγραψαν στις 10 Σεπτεμβρίου το σχετικό συμβόλαιο, το οποίο καλύπτει τους μόνιμους κατοίκους του νησιού -περίπου 14.000- συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα, σε διαπιστωμένη ανάγκη άμεσης ιατρικής βοήθειας όσον αφορά, κυρίως, σε επείγουσα  διακομιδή ασθενούς ή τραυματία. Η συμφωνία προβλέπει τη διάθεση, εκ μέρους της εταιρείας, ελικοπτέρου ή υγειονομικού αεροπλάνου αν απαιτηθεί, καθώς και ασθενοφόρου σε περίπτωση παραλαβής ατόμου από λιμάνι ή μεταφοράς του στην ηπειρωτική χώρα. Την οργανωτική μέριμνα ενδεχομένης  διακομιδής αναλαμβάνει πλήρως το Συντονιστικό Κέντρο της  INTERAMERICAN. Επιπλέον, παρέχονται ιατρικές συμβουλές και λοιπές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1010. 

“Ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών ασθένειας ή τραυματισμού στο νησί” χαρακτήρισε τη συμφωνία ο δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ, τονίζοντας ως βασική ανάγκη την υποστηρικτική ανταπόκριση σε πρώτο χρόνο. Εκ μέρους της INTERAMERICAN, ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής Βοήθειας, υπογράμμισε την πολυετή εμπειρία της εταιρείας στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης και την ιδιαίτερη αξία των υπηρεσιών για τους κατοίκους των συμβεβλημένων Δήμων σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. 

Γενικότερα, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της INTERAMERICAN χαρακτηρίζει, μέσω των συμπράξεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις κοινωνικές διαστάσεις των εταιρικών δραστηριοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το φετινό οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου η INTERAMERICAN, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε υποδομές υπηρεσιών υγείας, πραγματοποίησε 73 διακομιδές από αέρος, ενώ οι διακομιδές με ασθενοφόρο έφθασαν τις 3.285.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου