7 Σεπ 2015

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Νέα υπηρεσία άμεσης πληρωμής ασφαλίστρων με χρεωστική και πιστωτική κάρτα Visa

Η Visa, σε συνεργασία με την First Data,  την Υδρόγειο Ασφαλιστική και την Alpha Bank, λανσάρει την λειτουργία κινητών τερματικών αποδοχής καρτών (mPOS) σε 100 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Υδρογείου σε όλη την Ελλάδα. Η υλοποίηση αφορά στην αποδοχή πληρωμών ασφαλίστρων με κάρτα από το νέο κινητό τερματικό της First Data κατά την παράδοση των συμβολαίων.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτα (χρεωστική/πιστωτική), οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και αξιόπιστα χρησιμοποιώντας έξυπνα τηλέφωνα ή συσκευές tablet. Η λύση Pogo> της First Data αποτελείται από μια εφαρμογή που εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο ή tablet και από μια συσκευή ανάγνωσης καρτών, η οποία επικοινωνεί μέσω bluetooth σύνδεσης, επιτρέποντας μέσω διαδικτύου (WI-FI ή 3G) στις έξυπνες συσκευές να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με την χρήση κάρτας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Με την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι εφικτή η χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής επιτυγχάνοντας άμεσα την ταυτοποίηση του ποσού πληρωμής με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Στη Visa έχουμε δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για αυτό που ονομάζουμε EVERYWHERE COMMERCE. Παρέχουμε μεγαλύτερη δύναμη και επιλογές στους καταναλωτές με τη χρήση καρτών για συναλλαγές σε κάθε περιβάλλον, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε και για ο,τιδήποτε. Αυτή τη δυνατότητα δίνουν και τα φορητά τερματικά, τα οποία μαζί με ένα έξυπνο κινητό ή την ταμπλέτα, μετατρέπονται σε συσκευή αποδοχής καρτών».

Όπως δηλώνει σχετικά ο κ. Παύλος Κασκαρέλης,  Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής: «Η τεχνολογία μας εξοπλίζει με νέες δυνατότητες και στην Υδρόγειο επενδύουμε συνεχώς σε νέες καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών μας και μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Η νέα υπηρεσία άμεσης πληρωμής ασφαλίστρων, μοναδική για τα δεδομένα της ασφαλιστικής αγοράς, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής παρέχοντας απλοποίηση της άμεσης είσπραξης στο χώρο του πελάτη ενώ σύντομα θα προσφέρει και τη δυνατότητα πληρωμών με άτοκες δόσεις».

Ο κ. Εspen Tranoy, Διευθύνων Σύμβουλος First Data Hellas, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεργασία αυτή, καθώς διευκολύνουμε και υποστηρίζουμε τη διαδικασία της άμεσης και ολοκληρωμένης πώλησης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της Υδρογείου Ασφαλιστικής. Η λύση μας Pogo>,  η οποία δίνει τη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών, αποτελεί βασική προϋπόθεση επιβίωσης για κάθε επιχείρηση και μετά την πρόσφατη επιβολή των capital controls στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν εναλλακτικά κανάλια πληρωμής όπως το Pogo>.»

O κ. Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas και Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Στεγαστικής & Καταναλωτικής Πίστεως Alpha Bank, δήλωσε: «Tα φορητά τερματικά Pogo> ενσωματώνοντας τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμών με πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες προσφέροντας ευελιξία και ευκολία από οποιοδήποτε σημείο διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο». 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και αναμένεται να επεκταθεί σε σύνολο 300 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Υδρογείου Ασφαλιστικής στο προσεχές διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον που με μια κάρτα γίνονται όλες οι ασφαλιστικές πληρωμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή