9 Σεπ 2015

Σε οικονομική ασφυξία οι ιδιωτικές κλινικές από τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με επιστολή της προς τους Yπουργούς Υγείας και Οικονομικών, επισημαίνει τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των Ιδιωτικών Κλινικών εξαιτίας της στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή: 
ΘΕΜΑ: Στάση πληρωμών ΕΟΠΥΥ
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί
Οι Ιδιωτικές Κλινικές λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ανύπαρκτης ρευστότητας, ακροβατώντας στο κενό, ως συνέπεια της παύσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, που είναι αποτέλεσμα της μη καταβολής στον ΕΟΠΥΥ, εντελώς παράνομα, των εισφορών υγείας, ακόμη και της νέας θεσμοθετημένης εισφοράς υπερ ΕΟΠΥΥ, χωρίς η ελάχιστη κρατική επιχορήγηση να είναι δυνατή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, σε συνδυασμό με την αλλαγή της πιστωτικής πολιτικής των προμηθευτών σε μετρητοίς.
Διανύουμε τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε πληρωθεί προκαταβολή 90% των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015, δηλαδή 2,7 μήνες στους 8. Στις οφειλές του Οργανισμού δεν πρέπει να ξεχνάμε το 10% όλου του 2012 και τους 6+6 μήνες για το 2013 και 2014 που δεν έχουν αποδοθεί συμψηφίζοντας τα ποσά αυτά με τα ληστρικά μέτρα των rebates and claw back.
Αξιότιμοι Κύριοί Υπουργοί
Αδυνατούμε να συνεχίσουμε την προσφορά των υπηρεσιών μας.
Ένας κλάδος συνεπής επι δεκαετίες στις υποχρεώσεις του προς το προσωπικό, τους προμηθευτές, τις ασφαλιστικές και φορολογικές του υποχρεώσεις, οδηγείται καθημερινά σε αναστολή λειτουργίας μονάδων του με ιστορία δεκαετιών σε ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας στους Ελληνες ασθενείς, συντελώντας στην αύξηση της ανεργίας.
Αξιότιμοι Κύριοί Υπουργοί
Ζητούμε την άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να βρεθεί λύση, πιθανώς με έκτακτη κρατική επιχορήγηση, ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να καταβληθούν οφειλές 2 μηνών προς όλους τους παροχους.
Σε αναμονή συνάντησης μαζί σας το συντομότερο δυνατό
Με τιμή
Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών
Γρηγόρης Σαραφιανός
Πρόεδρος ΔΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου