15 Οκτ 2015

ΕΑΕΕ : Χωρίς κάλυψη Αστικής Ευθύνης τα περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα!

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) στο πλαίσιο σχετικής μελέτης, επιχείρησε να προσεγγίσει τα βασικά τεχνικά στοιχεία της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, που εντάσσεται στον κλάδο ασφάλισης της Γενικής Αστικής Ευθύνης, στην Ελλάδα για τα έτη 2009 - 2013.

Στόχος ήταν ο στατιστικός προσδιορισμός του συγκεκριμένου κινδύνου της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, στον οποίο είχαν εκτεθεί κατά το παρελθόν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η αγορά των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη χώρα μας, περιλαμβάνει περίπου 10 χιλιάδες ξενοδοχεία, 25 χιλιάδες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και 6 χιλιάδες επιχειρήσεις ενοικιάσεως επαύλεων (πηγές των στοιχείων ήταν η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού).

Με την έρευνα καταγράφηκαν μόνο 8,5 χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια (το 2013) από τις συμμετέχουσες στην έρευνα 19 ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι συγκέντρωσαν το έτος 2013 αθροιστικά το 90% της παραγωγής στον κλάδο της Γενικής Αστικής Ευθύνης.

Την ίδια χρονιά δηλώθηκαν στις ίδιες ασφαλιστικές επιχειρήσεις 605 ζημιές της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, των οποίων η αρχική εκτίμηση αποζημίωσης ήταν συνολικού ύψους 1,7 εκατ. €.

Αναλυτικά η μελέτη : Αστική Ευθύνη Ξενοδόχων 2009 - 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου