19 Οκτ 2015

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει παροχές και συμβάσεις! Τι έρχεται

Αλλαγές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους αλλά και αλλαγές στις συμβάσεις με γιατρούς, κλινικές και κέντρα έρχονται άμεσα από τον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας, τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζονται ήδη τον νέο κανονισμό παροχών του οργανισμού ο οποίος φυσικά θα περιλαμβάνει νέα κουρέματα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Γεγονός αναμενόμενο βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι τελικά αντί να αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις προς τον οργανισμό, μειώνονται λόγω πιέσεων της τρόικας και των σχετικών κουρεμάτων που προκύπτουν από το μνημόνιο.
Ήδη οι αρμόδιοι έχουν αρχίσει να σβήνουν και να γράφουν τις νέες παροχές, μετακινώντας κονδύλια από τον έναν κωδικό στον άλλο λένε άνθρωποι του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr.

Κάτι που εξάλλου παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλώντας στο 6ο συνέδριο Pharma and Health.
«Στην προσπάθεια του Οργανισμού να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής, αναδιαμορφώνει τον ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχής Υπηρεσιών)» απεφάνθη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνοντας πλήρως ότι το επόμενο διάστημα έρχονται νέα κουρέματα.

Πηγές τονίζουν στο HealthReport.gr πως οι αρμόδιοι προσπαθούν να κουρέψουν τις …περιττές παροχές προς τους ασθενείς, έστω κι αν δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί καμία παροχή περιττή. Με τον τρόπο αυτό όμως επιχειρούν να διατηρήσουν άλλες υπηρεσίες ώστε να μην τις …φάει και αυτές το μνημόνιο.

Η ανακατανομή των κονδυλίων αποτελεί άλλωστε γνωστή τακτική στους κυβερνώντες ώστε να περάσει όσο το δυνατόν …αδιάφορα το όποιο κούρεμα.

Νέες συμβάσεις

Όμως πλησιάζουν και οι αλλαγές για τις συμβάσεις που έχει ο ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, εργαστήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται να έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους στις νέες συμβάσεις που θα προωθηθούν και αναμένονται άμεσα οι αλλαγές να φανούν στην πράξη. Προηγείται ωστόσο η συνεννόηση με τους κλάδους που διατηρούν συμβάσεις, καθότι μέχρι στιγμής οι όποιες αποφάσεις είναι μονομερείς.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παραδέχτηκε στο συνέδριο: «Ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει και νέες συμβάσεις με παρόχους, καθώς αρκετές από τις ισχύουσες είναι παρωχημένες, με πολλά γκρίζα σημεία».

Όμως γκρίζο σημείο παραμένει το θέμα των χρεών του Οργανισμού παρότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποπληρώσει όλα τα χρωστούμενα στους ιδιώτες παρόχους.

(Πηγή: HealthReport.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου