27 Οκτ 2015

Έως και 50% η διαφορά στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου σε Αττική και επαρχία


Ο ανελέητος τιμολογιακός πόλεμος στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων, όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα στοιχεία έρευνας ανταγωνισμού την οποία εκπόνησε μεγάλη εταιρεία του κλάδου είναι άκρως αποκαλυπτικά για το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 8 ίππους με δύο συμπληρωματικές καλύψεις και για ένα εξάμηνο η αγορά πουλά σήμερα στην επαρχία ασφάλιστρα χαμηλότερα των 80 ευρώ, όταν άλλες εταιρείες προκειμένου να καλύψουν τα κόστη τους διαθέτουν τα συμβόλαιά τους για περίπου 140 ευρώ.


Η αδικαιολόγητα μεγάλη ψαλίδα από τα χαμηλά στα υψηλά της τιμολόγησης καταδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλεί στην αγορά η επί πολλούς μήνες αθέμιτη εμπορική πολιτική στην οποία επιμένουν αρκετές εταιρείες.


Στην Αττική η ψαλίδα των ασφαλίστρων εξαμήνου διαμορφώνεται μεταξύ των 107 ευρώ και των 171 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη από τα 92 ευρώ έως τα 133 ευρώ, ενώ εντυπωσιακό είναι το παράδειγμα της Άρτας, όπου το χαμηλό των ασφαλίστρων διαμορφώνεται κοντά στα 80 ευρώ και το υψηλό πλησιάζει τα 160 ευρώ.

Κύκλοι της αγοράς επιμένουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να ασκήσει αυστηρότερη πολιτική σε θέματα τιμολόγησης συνδέοντας ευθέως την εμπορική πολιτική της κάθε εταιρείας με τις κεφαλαιακές της ανάγκες και όπου το κρίνει αναγκαίο να παρεμβαίνει ώστε να εκλογικεύει τον ανταγωνισμό και να προστατεύει όσους τιμολογούν παρατύπως.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου