29 Οκτ 2015

Τράπεζα της Ελλάδος: Κρίσιμες αποφάσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες εντός του Νοεμβρίου

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της είναι να καλύπτει τις απαιτήσεις του Solvency I. Διαφορετικά η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) θα λάβει μέτρα.
Το μήνυμα αυτό έχει στείλει σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες η Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία εξετάζει τώρα τα οικονομικά δεδομένα των εταιρειών και εντός του Νοεμβρίου θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς εξήγησαν στο nextdeal.gr ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα δώσει παράταση ενός χρόνου προκειμένου οι εταιρείες να επιτύχουν το MCR ( Minimum Capital Requirement) και δυο χρόνια για να επιτύχουν το SCR (Solvency Capital Requirement) με βάση τη νέα κοινοτική οδηγία για το Solvency II που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1/1/2016. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για τις δυο αυτές προθεσμίες είναι η εταιρεία να καλύπτει κεφαλαιακά τις απαιτήσεις του Solvency I.
Τα MCR και τα SCR προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις εννεάμηνου του 2015 που έχουν αποστείλει στην ΤτΕ οι ασφαλιστικές εταιρείες.
(Πηγή: Nextdeal.gr)
>

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου