16 Οκτ 2015

Επικουρικό Κεφάλαιο: Ξεπέρασαν το 50% των αποζημιώσεων οι υποθέσεις της Ασπίς

Συνεχίζει να πληρώνει ακριβά η ασφαλιστική αγορά, μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, τις ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου Ασπίς.
Από το σύνολο των καταβληθεισών αποζημιώσεων του τρίτου τριμήνου του 2015, πάνω από το 50% αφορούσε υποχρεώσεις των πέντε εταιρειών που ελέγχονταν από τον όμιλο. Ειδικότερα στο διάστημα 1η Ιουλίου – 30η Αυγούστου 2015 οι καταβολές του Επικουρικού ξεπέρασαν το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των αποζημιώσεων για τροχαία που προκλήθηκαν από αυτοκίνητα ασφαλισμένα σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν διαμορφώθηκε στα 9,769 εκατ. ευρώ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, στο εξεταζόμενο τρίμηνο διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και το μέσο κόστος ζημιάς που καταβλήθηκε ανά φάκελο για τον όμιλο Ασπίς, αφού έφθασε στα επίπεδα των 14.000 ευρώ, όταν το μέσο κόστος ζημιάς στο εννεάμηνο του 2015 και για το σύνολο της αγοράς ήταν 10.534 ευρώ.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2015 και για τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς καλύφθηκαν 368 φάκελοι τροχαίων ατυχημάτων, ενώ τα περισσότερα κεφάλαια (1,9 εκατ. ευρώ) καταβλήθηκαν για υποχρεώσεις της General Union και ακολουθούν η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ με 1,6 εκατ. ευρώ, η Commercial Value με 0,9 εκατ. ευρώ και η General Trust με 0,7 εκατ. ευρώ. Για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ ο λογαριασμός ήταν αρνητικός κατά 1.094 ευρώ.
Με βάση τα ιστορικά στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου, από τις συνολικά 42 ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, εκκρεμείς υποθέσεις διατηρούν οι 22, ενώ για τις υπόλοιπες 20 έκλεισαν όλοι οι φάκελοι. Η General Union είναι η εταιρεία με τις υψηλότερες αποζημιώσεις έναντι των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν για το σύνολο των ανακληθεισών εταιρειών.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου